Notícies
Foto: URV
29 de desembre del 2021
L’AECC a Tarragona i la URV signen un conveni de col•laboració per desenvolupar projectes d’Aprenentatge i Servei
Els temes triats són un programa d’exercicis de sòl pelvià per a pacients oncològics i un de prevenció del càncer per a la població en general
El passat dimecres 15 de desembre l’Associació Contra el Càncer a Tarragona i la Universitat Rovira i Virgili (URV) van signar un conveni de col•laboració per desenvolupar projectes d’Aprenentatge i Servei. Els estudiants del Grau de Fisioteràpia elaboraran programes d’exercicis enfocats a una temàtica específica, que desenvoluparan a l’aula i sota la supervisió del professorat.

Els temes triats són un programa d’exercicis de sòl pelvià dirigit a pacients oncològics i un programa d’exercicis de prevenció del càncer dirigit per població general. Aquests projectes es portaran a terme entre els mesos de febrer i abril del 2022.

L’Associació Espanyola contra el Càncer (AECC) és l’entitat de referència en la lluita contra el càncer des de fa 67 anys. Dedica els seus esforços a mostrar la realitat del càncer a Espanya, detectar àrees de millora i posar en marxa un procés de transformació social, que permeti corregir-les per obtenir un abordatge del càncer integral i multidisciplinari.

En el seu ADN està fer costat les persones. Per tant, també és una tasca que s’orienta a ajudar-les a prevenir el càncer; estar amb elles i les famílies durant el procés de la malaltia si els ho diagnostiquen; i millorar el seu futur amb l’impuls a la recerca oncològica. En aquest sentit, a través de la Fundació Científica, l’AECC aglutina la demanda social de recerca contra el càncer, finançant per concurs públic programes de recerca científica oncològica de qualitat. Actualment, és l’entitat social i privada que més fons destina a investigar el càncer: 70 milions d’euros en 380 projectes de recerca.

L’AECC integra a pacients, familiars, persones voluntàries i professionals que treballen units per a prevenir, sensibilitzar, acompanyar a les persones afectades i finançar projectes de recerca oncològica que permetran un millor diagnòstic i tractament del càncer. Estructurada en 52 seus provincials, i present en més de 2.000 localitats espanyoles, compta amb més de 23.000 persones voluntàries, més de 388.000 socis i quasi 1.000 professionals.
Social
Et recomanem
Festival Tarraco Viva a Altafulla
22 de maig a les 11:30h. a l'Era del Senyor i Parc del Comunidor
Més informació del programa d'activitats a www.altafulla.cat
Diada castellera de primavera
22 de maig a les 12:30h. a la plaça Martí Royo
Amb X. del Serrallo, Nois de la Torre i Castellers d'Altafulla
Rutes teatralitzades amb el científic Martí i Franquès
Cada 3r dissabte de mes a les 11:30h. des de l'Era de Ca l'Ixart
Informació i reserves: 977 651 426 i turisme@altafulla.cat
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla