Notícies
Foto: Cooperativa Niu
12 de gener del 2022
La cooperativa artesana Niu, d'Altafulla, exemple d'èxit amb la sostenibilitat i la proximitat per bandera
Diversos municipis hi confien per donar la benvinguda als nadons amb un pack personalitzat i ja treballen en noves propostes per aquest 2022
En pocs mesos des que van constituir-se com a cooperativa, les veïnes d'Altafulla Rebeca Luciani i Noemí Ferret han aconseguit dur a l'èxit una idea que conjuga l'art de la il·lustració i l'artesania tèxtil. El projecte de Niu, que així és com es diu la cooperativa, està en procés de creixement, van iniciar la seva activitat aquest passat 2021 però tot i així, ja poden dir que la seva primera iniciativa és un èxit. Es tracta del pack de benvinguda per als nadons que neixen a un municipi. Els ajuntaments d'Altafulla i Creixell ja n'han adquirit entre mig i un centenar de packs, cadascun, per repartir entre els nounats que arriben a la vila i es compta també amb la confiança d'altres municipis ocm l'Arboç i Santa Oliva, que n'adquiriran també per regalar als seus nous veïns.

N'ha parlat al programa Carrer Major, l'artesana tèxtil Noemí Ferret, una de les ànimes màter de Niu.

El pack de 'El poble et dona la benvinguda' compta amb diversos objectes per ser usats pel nadó en els seus primers dies de vida personalitzats en funció del municipi, cosa que segons les seves creadores, ajuda a crear vincle amb el poble i que la família se senti acollida.

La bona rebuda de la iniciativa ha empès les altafullenques a tirar endavant noves línies de producció com ara una destinada a crear marxandatge per a entitats de folklore popular. De moment han començat pels castellers, els diables i els bastoners, que es personalitzen amb els colors i simbologia de cada colla. Els Castellers d'Altafulla, per exemple, ja tenen el seu nino i també un estoig a joc.

De fet, la personalització és una de les singularitats de la cooperativa, que té per bandera la proximitat i la sostenibilitat en la producció dels seus productes. Així, els teixits amb els què treballen els elaboren a Tarragona, les capses de cartó per als seus embolcalls són d'una empresa de Barcelona que treballa amb cartó sostenible i la impressió d'aquestes capses les fan a la impremta Quärt Gràfica d'Altafulla. És, segons explica Ferret, l'eix del seu projecte, la filosofia amb què treballen a la cooperativa.

En l'entrevista oferta al programa Carrer Major, Ferret també ha anunciat la posada en marxa d'una nova línia de producció amb el pack de benvinguda com a base, però dirigit al públic en general per poder adquirir a les botigues o a través del web. D'aquesta manera qualsevol persona el podria adquirir per regalar de manera personal a qualsevol nadó. Encara no és clar quins productes podria incloure, però podria seguir les petjades del pack municipal, amb una mussolina, un nino, o un dudú, entre altres.
Noemí Ferret, artesana tèxtil
Noemí Ferret, artesana tèxtil
Social
Et recomanem
Festival Altacústic
19 i 20 de juliol a la plaça de l'Església i la plaça del Pou
Programa complet a: www.altacustic.cat
Concurs de Castells de Sorra
20 de juliol a les 11h davant del Parc de Voramar
Bases del concurs i inscripcions a: www.altafulla.cat
MNACTEC Bus
26, 27 i 28 de juliol al carrer Atzavares
+ info i reserves a: mnactec.cat/ca/exposicio-detall/mnactec-bus
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla