Notícies
Foto: Ajuntament d'Altafulla
13 de gener del 2022
En marxa l'adequació del nou espai per a l'Arxiu Municipal
Abans del trasllat, de la Biblioteca a l'edifici adjacent a les Teresa Manero, es farà una desinfecció dels documents
A finals de gener es preveu tenir enllestit el nou espai on s'ha d'ubicar definitivament l'Arxiu Municipal d'Altafulla. Es tracta de l'edifici hexagonal que es troba entorn de les antigues escoles Teresa Manero, a tocar de la seu del Centre d'Estudis d'Altafulla. Les obres per adequar el local ja s'han iniciat i es confia que s'enllesteixin en un parell de setmanes. Serà el moment aleshores de procedir al trasllat de bona part del fons documental que ara mateix està dipositat a la Biblioteca Municipal, al carrer del Vinyet.

Aquest moviment permetrà dotar l'Arxiu d'un espai més ampli i adient tant per a la gestió de l'arxiu com per al servei de consulta, ja que s'hi habilitarà un espai específic amb aquesta finalitat. Alhora, s'alliberarà la sala que ocupa actualment a la Biblioteca, cosa que permetrà crear una nova sala infantil en aquest servei.

La distribució del fons de l'arxiu es farà en dues destinacions, per una banda, el fons administratiu es conservarà a la seu de l'Ajuntament a la plaça del Pou mentre que l'arxiu històric, que és el més consultat, es destinarà a la nova ubicació general a les Teresa Manero. Així ho ha explicat la tercera tinent d'alcalde i regidora de Cultura d'Altafulla, Gemma Maymó en una entrevista al programa 'LHora Local' d'aquesta casa.

Les noves dependències tindran una superfície de 150 metres quadrats i el cost de les obres per adequar-les suposa una inversió de 78.145 euros, que es destinen a dues fases de treballs. En una primera, s'adequarà l'espai en què les obres se centraran en feines de paleta, instal·lacions diverses, fusteria i tancaments, amb una inversió de 48.145 euros i en una segona fase, els treballs se centraran en l'adquisició d'arxivadors i en la finalització d'acabats. Aquesta segona fase compta amb una inversió de 30.000 euros que s'executarà un cop estigui aprovat el pressupost municipal, si és que compta amb el suport del plenari.

D'aprovar-se el pressupost, es calcula que les noves dependències de l'arxiu poden estar enllestides abans de l'estiu, com ha aventurat Gemma Maymó.

Prèviament al trasllat de la documentació que es conserva al dipòsit ubicat a la Biblioteca, es durà a terme una desinfecció ambiental de l'actual espai del carrer Vinyet, que anirà a càrrec de l'empresa Gestior Quimics SL.
Gemma Maymó, tercera tinent d'alcalde i regidora de Cultura d'Altafulla
Gemma Maymó, tercera tinent d'alcalde i regidora de Cultura d'Altafulla
Social
Et recomanem
Concert del cicle Altafujazz amb 'Realitat sonora'
5 de febrer a les 19:00h. a la sala Dansclas
Organitza: OilJazz
Visites guiades a la Vila Closa d'Altafulla
Cada primer dissabte de mes a les 11:00h.
Informació i reserves a l’Oficina de Turisme i al 977 65 14 26
10a Marxa dels Castells del Baix Gaià
6 de febrer a les 09:00h. des de les eres del Castell
Més informació a: www.marxacastells.com
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla