Notícies
Foto: Arxiu
14 de gener del 2022
L'oposició a l'Ajuntament d'Altafulla força un ple extraordinari sobre el local de la gent gran
El govern municipal defensa que se'n parli al consell sectorial i no es gastin 1400 euros en una sessió en què no s'ha d'aprovar cap resolució
Finalment se celebrarà un plenari extraordinari a l'Ajuntament d'Altafulla per tractar sobre el malestar de l'Esplai de la Gent Gran per l'ús del local on hi tenen la seu per a diferents activitats que no estan relacionades amb aquest col·lectiu. Serà el dia 3 de febrer a les 12 del migdia en una convocatòria que s'activarà de manera automàtica, tal com marca la normativa municipal. Això és així tenint en compte que l'equip de govern no considera necessari convocar-lo, atenent a la petició entrada per l'oposició, i perquè aquests grups no creuen convenient tractar la qüestió en una sessió ordinària i que quedi "diluïda" entre altres punts de l'ordre del dia.

Des d'Alternativa Altafulla, principal grup a l'oposició, es destaca la necessitat que veuen de debatre la qüestió en una sessió plenària específica. Ho ha explicat a Altafulla Ràdio el regidor d'aquesta formació, Francesc Farre.

La polèmica neix arran del malestar de la junta de l'Esplai de la Gent Gran d'Altafulla perquè recentment s'ha usat el local municipal on hi desenvolupen la seva activitat a altres iniciatives que no tenen relació amb la gent gran. Així ho va explicar el president de l'entitat Joan Maria Vidal en una entrevista en aquesta emissora aquesta setmana i així ho ha assenyalat també un altre membre de l'oposició, en aquest cas el regidor no adscrit Xavier Rofas, que apunta a la celebració de dos dinars de diferents entitats.

Per la seva banda, des de l'equip municipal asseguren que l'ús que se'n pugui fer del local és una qüestió que pot parlar-se en un consell d'Acció Social i Gent Gran i lamenten que des de l'oposició no s'hagi participat en l'última convocatòria d'aquest òrgan, al que estaven convidats. Ho ha explicat en aquesta emissora el coalcalde i titular de les regidories d'Acció Social i Gent Gran, Jordi Molinera.

Molinera lamenta que es demani celebrar un ple extraordinari tan sols per debatre una qüestió que podria debatre's en aquest consell, ja que no s'hi preveu tampoc aprovar cap resolució d'acord. En aquest sentit, posa de manifest el cost que tindrà aquest ple per a les arques municipals, de 1400 euros en concepte de retribucions i que no es faci ús dels plens ordinaris que es fan cada mes.

Des de l'oposició es demanava que el ple extraordinari fos convocat abans del 20 de gener, per esponjar en el temps les diferents sessions. Afirmen que el govern encara és a temps de fer aquesta convocatòria. Mentre, des de l'equip de govern insisteixen que aquest ple extraordinari "no té sentit". Així les coses, a les 12 del migdia del 3 de febrer, amb tota probabilitat la sala de plens del consistori acollirà aquesta sessió que quedarà convocada de manera automàtica a finals de gener.
Francesc Farré, regidor d'Alternativa Altafulla
Xavier Rofas, regidor no adscrit d'Altafulla
Jordi Molinera, coalcalde d'Altafulla
Social
Et recomanem
Concert de gralles pels 50 anys dels Castellers d'Altafulla
10 de juny a les 20:00h. a l'Era de l'Ixart
Organitza: Castellers d'Altafulla
Torneig benèfic de Quidditch
10 i 11 de juny de 09:00h. a 17:00h. a l'estadi municipal
Més informació a: altafulla.cat
XXIII Nit de Bruixes
30 de juny i 1 de juliol de 18:00h. a 00:00h.
Més informació a: altafulla.cat
Agenda Cultural i Programació a la sala La Violeta
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Entrades disponibles a: lavioleta.sacatuentrada.es