Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
14 de gener del 2022
La rebaixa en el preu dels tests d'antígens, a màxim 2,94€, un alleugeriment per l'usuari i un maldecap per a les farmàcies
Es lamenta que la mesura no s'hagi pres amb anterioritat i denuncien la pèrdua d'ingressos amb un estoc ja adquirit a un preu superior
Els tests d'antígens costaran a partir d'aquest dissabte un màxim de 2,94 €. Un preu més ajustat tenint en compte que fins ara no hi havia regulació sobre el cost d'aquest producte i que al mercat te'n podries trobar d'entre 5 i 10 euros de mitjana per unitat. La mesura s'ha acollit amb satisfacció per part dels usuaris tot i que el preu encara dista molt del d'altres països on no arriben a un euro o directament són gratuïts.

En qualsevol cas, la venda de tests a l'Estat continuarà fent-se a les farmàcies i amb un preu que encara és elevat per a molts, tenint en compte que es tracta d'un producte que s'ha convertit en essencial, en els últims temps. Igualment aquesta regulació, ara, suposa un problema econòmic afegit per als despatxos farmacèutics que ja compten amb un estoc adquirit amb anterioritat a aquesta regulació i en alguns casos al doble del preu màxim al que ara el poden vendre. És el que denuncia la Susana Domingo, de la farmàcia Domingo d'Altafulla.

Domingo també celebra que s'hagi regulat el preu dels tests d'antígens però lamenta que s'hagi fet tard. Considera que caldria haver-ho fet quan es va veure que la demanda seria creixent.

Els tests d'antígens, doncs, tindran un cost màxim de 2,94€ a partir d'aquest dissabte després que es posessin a la venda lliurement a les farmàcies pels volts de juliol. No va ser fins al desembre, però, que la presència de la variant òmicron i la previsió dels àpats festius de Nadal fessin augmentar exponencialment tant la demanda com el preu d'aquesta eina diagnòstica.
Susana Domingo, farmacèutica
Susana Domingo, farmacèutica
Social
Et recomanem
Concert de gralles pels 50 anys dels Castellers d'Altafulla
10 de juny a les 20:00h. a l'Era de l'Ixart
Organitza: Castellers d'Altafulla
Torneig benèfic de Quidditch
10 i 11 de juny de 09:00h. a 17:00h. a l'estadi municipal
Més informació a: altafulla.cat
XXIII Nit de Bruixes
30 de juny i 1 de juliol de 18:00h. a 00:00h.
Més informació a: altafulla.cat
Agenda Cultural i Programació a la sala La Violeta
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Entrades disponibles a: lavioleta.sacatuentrada.es