Notícies
Foto: Arxiu
14 de gener del 2022
Les tres unitats de l'empresa química IQOXE tornen a funcionar a ple rendiment dos anys després del fatídic accident
Malgrat la inversió de l'empresa per millorar la seguretat, des de Cel Net asseguren que és insuficient i que cal regular les emissions de compostos químics
Aquest divendres es compleixen 2 anys d'aquell fatídic 14 de gener de 2020 quan es va produir una deflagració a la seu de l'empresa química IQOXE, ubicada al polígon petroquímic sud de Tarragona, concretament a la Canonja, amb el resultat de tres víctimes mortals.

Des d'aleshores l'empresa ha explicat que ha invertit 40 milions d'euros per recuperar l'activitat i millorar la seguretat de les instal·lacions. La unitat en la qual es va produir l'accident no tornarà a funcionar mai més, mentre que les altres tres ja funcionen a ple rendiment.

Per obtenir els permisos, IQOXE ha reelaborat els documents de seguretat i ha superat la inspecció de tots els equips de les unitats de producció. A més, ha bunqueritzat les sales de control i ampliat l'equipament. Les millores permeten interrompre automàticament la producció si es detecta algun canvi de pressió o temperatura als reactors.

La companyia assegura que s'han seguit uns estàndards de seguretat que estan per sobre del que marca la normativa. Per contra, la plataforma Cel Net, creu que encara hi ha moltes demandes, fetes a l'administració, que estan per complir.

El portaveu de l'entitat, Adrià Pallejà, ha assegurat en una entrevista a 'Carrer Major', que el problema és la manca de regulació de les emissions de compostos químics orgànics com el benzè o el butadiè.

D'altra banda, creu que és una bona notícia que s'hagi retornat la gestió del pla de seguretat química, el Plaseqta, al territori, i que s'avanci en la instal·lació de sensors per detectar núvols tòxics.
Adrià Pallejà, portaveu de la plataforma Cel Net
Social
Et recomanem
Concert de gralles pels 50 anys dels Castellers d'Altafulla
10 de juny a les 20:00h. a l'Era de l'Ixart
Organitza: Castellers d'Altafulla
Torneig benèfic de Quidditch
10 i 11 de juny de 09:00h. a 17:00h. a l'estadi municipal
Més informació a: altafulla.cat
XXIII Nit de Bruixes
30 de juny i 1 de juliol de 18:00h. a 00:00h.
Més informació a: altafulla.cat
Agenda Cultural i Programació a la sala La Violeta
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Entrades disponibles a: lavioleta.sacatuentrada.es