Notícies
Foto: Arxiu
14 de gener del 2022
Educació assegura que està fent un esforç molt gran per cobrir les baixes als centres escolars
Mentre, el sindicat USTEC denuncia que un 30% de les baixes per Covid-19 queden sense cobrir
El Departament d'Educació està obrint cada dia les borses de substituts per reclutar més persones davant la xifra "històrica" de baixes provocades per la covid. Des de divendres passat, segons expliquen des de la conselleria, s’han fet més de 4.300 nomenaments.

La secretària general d’Educació, Patrícia Gomà, ha destacat que és una xifra rècord, que no s’havia registrat mai i ha remarcat que s’està fent “un esforç ingent” per cobrir totes les baixes.

Gomà ha assegurat que hi ha més de 8.000 mestres i 14.000 professors a les borses. Tot i això, s'ha decidit obrir les borses en les diferents etapes i especialitats per tenir més disponibilitats. Així i tot, la secretària general d’Educació ha reconegut que hi ha especialitats en què sempre hi ha més dificultats per trobar substituts.

Per la seva banda, des del sindicat USTEC, denuncien que hi ha un 30% de les baixes sense cobrir i que, per tant, les 495 substitucions de docents fetes aquest cap de setmana al Camp de Tarragona és ”insuficient”.

La portaveu del sindicat a Tarragona, Laura Ferré, ha explicat en una entrevista al programa en xarxa ‘Carrer Major’, que també hi ha moltes persones de la borsa, que rebutgen fer una substitució per malaltia.

La portaveu de la USTEC també s’ha mostrat escèptica amb els nous protocols de salut. Per exemple, amb la mesura que diu que els alumnes només s’hauran de confinar si hi ha 5 positius a l’aula, o la que diu que els professors que recentment hagin passat la malaltia no cal que es facin tests d’antígens.
Patrícia Gomà, secretèria general d'Educació
Laura Ferré, portaveu d'USTEC a Tarragona
Social
Et recomanem
Concert del cicle Altafujazz amb 'Realitat sonora'
5 de febrer a les 19:00h. a la sala Dansclas
Organitza: OilJazz
Visites guiades a la Vila Closa d'Altafulla
Cada primer dissabte de mes a les 11:00h.
Informació i reserves a l’Oficina de Turisme i al 977 65 14 26
10a Marxa dels Castells del Baix Gaià
6 de febrer a les 09:00h. des de les eres del Castell
Més informació a: www.marxacastells.com
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla