Notícies
Foto: Arxiu
14 de gener del 2022
Educació assegura que està fent un esforç molt gran per cobrir les baixes als centres escolars
Mentre, el sindicat USTEC denuncia que un 30% de les baixes per Covid-19 queden sense cobrir
El Departament d'Educació està obrint cada dia les borses de substituts per reclutar més persones davant la xifra "històrica" de baixes provocades per la covid. Des de divendres passat, segons expliquen des de la conselleria, s’han fet més de 4.300 nomenaments.

La secretària general d’Educació, Patrícia Gomà, ha destacat que és una xifra rècord, que no s’havia registrat mai i ha remarcat que s’està fent “un esforç ingent” per cobrir totes les baixes.

Gomà ha assegurat que hi ha més de 8.000 mestres i 14.000 professors a les borses. Tot i això, s'ha decidit obrir les borses en les diferents etapes i especialitats per tenir més disponibilitats. Així i tot, la secretària general d’Educació ha reconegut que hi ha especialitats en què sempre hi ha més dificultats per trobar substituts.

Per la seva banda, des del sindicat USTEC, denuncien que hi ha un 30% de les baixes sense cobrir i que, per tant, les 495 substitucions de docents fetes aquest cap de setmana al Camp de Tarragona és ”insuficient”.

La portaveu del sindicat a Tarragona, Laura Ferré, ha explicat en una entrevista al programa en xarxa ‘Carrer Major’, que també hi ha moltes persones de la borsa, que rebutgen fer una substitució per malaltia.

La portaveu de la USTEC també s’ha mostrat escèptica amb els nous protocols de salut. Per exemple, amb la mesura que diu que els alumnes només s’hauran de confinar si hi ha 5 positius a l’aula, o la que diu que els professors que recentment hagin passat la malaltia no cal que es facin tests d’antígens.
Patrícia Gomà, secretèria general d'Educació
Laura Ferré, portaveu d'USTEC a Tarragona
Social
Et recomanem
Festival Tarraco Viva a Altafulla
22 de maig a les 11:30h. a l'Era del Senyor i Parc del Comunidor
Més informació del programa d'activitats a www.altafulla.cat
Diada castellera de primavera
22 de maig a les 12:30h. a la plaça Martí Royo
Amb X. del Serrallo, Nois de la Torre i Castellers d'Altafulla
Rutes teatralitzades amb el científic Martí i Franquès
Cada 3r dissabte de mes a les 11:30h. des de l'Era de Ca l'Ixart
Informació i reserves: 977 651 426 i turisme@altafulla.cat
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla