Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
23 d'abril del 2022
S'esfondra part del restaurant Voramar Cal Vitali d'Altafulla a causa del temporal
Tècnics municipals, Bombers i Policia Local han revisat l'estructura de l'establiment i han procedit a precintar-lo per evitar danys personals
La terrassa del restaurant Voramar Cal Vitali s'ha esfondrat parcialment a causa del fort temporal de mar que és protagonista en la jornada d'aquest dissabte. L'onatge ha fet que bona part del gruix de sorra sobre el que s'assenta la construcció hagi estat engolit per l'aigua i hagi deixat de complir la seva funció. L'estructura exterior on l'establiment hi té taules i cadires per al servei de restauració ha estat la primera a patir els efectes de la força de l'aigua i tot seguit ha estat part de la teulada la que ha cedit, afectant també la construcció pròpiament dita. De fet, una part de la façana de l'establiment també ha caigut.

Ha estat cap a les 14h d'aquest dissabte que des de la Policia Local, avisats per la propietat, s'ha advertit l'establiment de la necessitat de no fer ús de la terrassa a causa del fort onatge, que podria arribar en aquesta estructura amb perill per als possibles comensals. Tot i això, l'activitat al restaurant ha continuat amb certa normalitat a l'interior fins que, aproximadament una hora més tard s'ha vist que era inviable mantenir el servei.

L'establiment ha estat desallotjat i ja no s'ha permès que s'hi acosti cap persona, ja que hi ha perill d'esfondrament. Un precinte que han determinat les anàlisis dels tècnics municipals, de la Policia Local i els Bombers, que també s'han desplaçat a la zona, junt amb els coalcaldes.

De fet, tot l'entorn de l'establiment està acotat per evitar que ningú s'hi acosti i pugui prendre mal en cas de nous moviments del terreny i del mateix edifici. La Policia Local vetlla en tot moment perquè no s'hi acosti ningú també atenent a la necessitat de protegir els bens de l'interior del restaurant.

El caporal de la Policia Local, Jordi Gil, ha explicat a Altafulla Ràdio que aquest diumenge s'han avaluat els danys i s'ha decidit apuntalar l'edifici.

Tècnics municipals, Policia Local, i un equip especialitzat de Bombers han continuat avaluant els danys aquest diumenge i han revisat l'estructura, que estava mancada de fonaments sòlids per sostenir-la i l'han fet apuntalar. Es dona la circumstància que la casa que dona aixopluc al restaurant és una masia catalogada i protegida i caldrà tenir-ho en compte a l'hora de tornar a alçar, si s'escau, l'estructura malmesa.
Jordi Gil, caporal de la Policia Local d'Altafulla
Social
Et recomanem
Mercat: Art al Carrer
3 de juliol de 19:00h. a 23:00h. a l'Era del Senyor
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla
Altacústic: Festival de Música Independent d'Altafulla
15 i 16 de juliol a la plaça de l'Església i a la plaça del Pou
Informació i venda d'entrades a www.altacustic.cat
Rutes teatralitzades amb el científic Martí i Franquès
Cada 3r dissabte de mes a les 11:30h. des de l'Era de Ca l'Ixart
Informació i reserves: 977 651 426 i turisme@altafulla.cat
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla