Notícies
Foto: Wapps.cat
13 de maig del 2022
La Portalada i l’Institut d’Altafulla, finalistes de la 12a edició del Wapps.cat
L’escola opta al millor projecte de 5è, i l’Institut rebrà el guardó ‘Noies TIC’ per ser el centre en el qual hi han participat més noies
L’Escola La Portalada i l’Institut d’Altafulla estaran presents en la gala d’entrega de premis de la 12a edició del Wapps.cat, que tindrà lloc el dilluns 16 de maig a l’Auditori del CosmoCaixa de Barcelona. Els centres de la vila són dos dels finalistes del certamen d’enguany, que torna a ser presencial dos anys després.

El Wapps.cat és un concurs de creació de llocs web i aplicacions en català, adreçat a alumnes de 5è i 6è de primària, ESO, Batxillerat i cicles formatius de grau mitjà i superior. Qualsevol escola dels territoris de parla catalana pot participar, i això es veu reflectit en l’origen dels finalistes, que arribaran des de les Illes Balears, el País Valencià i tot Catalunya.

Pel que fa als centres educatius d’Altafulla, l’Escola La Portalada és finalista en la categoria de primària amb un dels grups de 5è. El projecte, ‘Una vida amb diners’, d’Anna Belmonte, Àlex De las Heras, Yakin Chlich i Elena Loza, es pot consultar en el següent enllaç: https://sites.google.com/xtec.cat/5bg2/p%C3%A0gina-principal.

La directora de la Portalada, Cristina González, ha explicat que des del centre creuen que és molt important “acompanyar els alumnes perquè adquireixin els coneixements de les competències digitals”. Igualment, ha dit que aquesta mena de concursos els permeten veure com els treballs que fan a l’escola “són reconeguts i valorats a l’exterior”.

Per la seva part, l’Institut d’Altafulla rebrà el premi ‘Noies TIC’ per ser el centre en el qual més noies hi han participat. La professora de Tecnologia de l'Institut, Júlia Llurba, ha explicat les diverses temàtiques que s’han treballat i els beneficis que l’activitat brinda als alumnes.

La directora de l’Institut s’ha mostrat orgullosa d’ajudar al fet de “trencar estereotips i demostrar que la informàtica també és per a les noies”. El premi que rebran, curiosament, el va obtenir l’Escola La Portalada en l’edició del 2019, “quan també vam ser finalistes amb un projecte web”, ha recordat Cristina González.
Cristina González, directora de la Portalada
Júlia Llurba, professora de Tecnologia de l'Institut
Social
Et recomanem
Festival Tarraco Viva a Altafulla
22 de maig a les 11:30h. a l'Era del Senyor i Parc del Comunidor
Més informació del programa d'activitats a www.altafulla.cat
Diada castellera de primavera
22 de maig a les 12:30h. a la plaça Martí Royo
Amb X. del Serrallo, Nois de la Torre i Castellers d'Altafulla
Rutes teatralitzades amb el científic Martí i Franquès
Cada 3r dissabte de mes a les 11:30h. des de l'Era de Ca l'Ixart
Informació i reserves: 977 651 426 i turisme@altafulla.cat
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla