Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
16 de maig del 2022
La Sínia celebra el 25è aniversari amb la mirada posada en el parc natural del Gaià, l'embassament del Catllar i l'enfortiment de l'entitat
L'associació mediambiental posa en valor la recuperació del riu i el seu entorn i poder fer-ne còmplice a la població
Tenir vint-i-cinc anys vol dir ser jove i començar ja a acumular certa experiència a les espatlles. I si parlem d'una entitat, aquests anys són ja aval d'una trajectòria sòlida en la societat en la qual t'inscrius. És el cas de l'Associació Mediambiental La Sínia, que fa un quart de segle va néixer amb la voluntat de treballar per millorar l'entorn del riu Gaià i recuperar la naturalitat de la desembocadura. Els objectius inicials, ambiciosos, s'han anat ampliant i ara, amb algunes fites complertes, queden encara molts reptes a assolir. Entre aquests, continuar enfortint l'entitat i augmentar la massa social. Respecte a projectes, però, es marquen l'objectiu de consolidar el Parc Natural de les Terres del Gaià i deconstruir parcialment l'embassament del Catllar, entre altres. Ho relata el coordinador de La Sínia, Hèctor Hernández.

Uns reptes que es plantegen després d'assolir diferents fites que permeten l'entitat mirar més enllà. Com per exemple la recuperació de la desembocadura del riu i l'entorn natural entre Tamarit i Altafulla, que ara, gràcies a aquesta tasca està més viu que mai, amb vida animal, vegetal i també humana. Una vida humana que en gaudeix i cada cop més en coneix els valors mediambientals i que cal respectar-los. L'Hèctor Hernández destaca aquesta i altres fites de l'entitat.

L'Associació Mediambiental La Sínia, va celebrar l'aniversari amb una jornada plena d'activitats entorn de l'ermita de Sant Antoni, on es va posar en valor la tasca feta i la que hi ha per fer. Igualment, la festa va permetre posar en comú experiències i trobar-se amb calma. Una trobada social en tota regla com les que cal fer de tant en tant: aturar per un moment la feina del dia a dia i recuperar energies.
Hèctor Hernàndez, coordinador de l'Associació Mediambiental La Sínia
Hèctor Hernàndez, coordinador de l'Associació Mediambiental La Sínia
Social
Et recomanem
Mercat: Art al Carrer
3 de juliol de 19:00h. a 23:00h. a l'Era del Senyor
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla
Altacústic: Festival de Música Independent d'Altafulla
15 i 16 de juliol a la plaça de l'Església i a la plaça del Pou
Informació i venda d'entrades a www.altacustic.cat
Rutes teatralitzades amb el científic Martí i Franquès
Cada 3r dissabte de mes a les 11:30h. des de l'Era de Ca l'Ixart
Informació i reserves: 977 651 426 i turisme@altafulla.cat
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla