Notícies
Foto: Generalitat de Catalunya
16 de maig del 2022
Inversió milionària per al Camp de Tarragona
Una empresa sud-coreana destinarà 600 MEUR a construir una fàbrica de components de bateries a Mont-roig del Camp, on es crearan 500 llocs de treball
L'empresa sud-coreana ILJIN Materials, fabricant de components de bateries, invertirà 600 milions d'euros i crearà 500 llocs de treball al Camp de Tarragona amb l'obertura de la seva primera fàbrica a Europa. S'instal·larà a Mont-roig del Camp (Baix Camp).

Aquest projecte d'inversió greenfield (inversions de companyies sense presència prèvia al país) s'ha gestionat pels equips a Barcelona i l'oficina a Seül d'ACCIÓ -l'agència per a la competitivitat de l'empresa del Departament d'Empresa i Treball-. L'oficina va identificar l'interès de la companyia sud-coreana per expandir-se a Europa i ha treballat en el darrer any amb l'Ajuntament de Mont-roig del Camp perquè es materialitzi a Catalunya.

El conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent ha destacat que "és la major inversió industrial de tipus 'greenfield' que s'ha fet a Catalunya els darrers 20 anys" i que l'operació respon a la prioritat del Govern de reindustrialitzar el país en clau verda, amb projectes d'alt valor tecnològic, que tinguin un efecte arrossegador en la nostra economia, que generin ocupació de qualitat. Així mateix, ha remarcat que "és una notícia magnífica pel futur de la indústria de l'automoció a Catalunya"

Des de l'empresa, per la seva banda, ha explicat que un dels motius pels quals s'han decidit per Catalunya ha estat pel clima i la temperatura ideal per la construcció del tipus de materials que es faran. També es destaca la situació estratègica de Catalunya amb Europa i el nord d'Àfrica i la col·laboració que s'ha rebut per part de les administracions.

Des de Mont-roig també s'han felicitat per la inversió, que dona un impuls a la recuperació postpandèmica de l'economia local.

La previsió és que la planta estigui operativa a partir del 2024. Disposarà d'una superfície de 30.000 m2 entre la fàbrica, les àrees de magatzem i un edifici tècnic.

L'empresa es dedica a la fabricació del producte elecfoil, una làmina de coure -patentada per la multinacional- que és més fina que un cabell humà i que és un element bàsic per a les bateries de liti. Aquest fet converteix la inversió d'ILJIN en estratègica i d'alt valor afegit per a Catalunya, ja que és un component clau per la composició del càtode de les bateries elèctriques utilitzades als vehicles elèctrics i en aplicacions d'emmagatzematge d'energia. De fet, es preveu que aquesta inversió tingui un fort efecte multiplicador per als proveïdors locals i com a element que ajudi a captar nous projectes d'inversió estrangera vinculats a aquest àmbit.
Social
Et recomanem
Mercat: Art al Carrer
3 de juliol de 19:00h. a 23:00h. a l'Era del Senyor
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla
Altacústic: Festival de Música Independent d'Altafulla
15 i 16 de juliol a la plaça de l'Església i a la plaça del Pou
Informació i venda d'entrades a www.altacustic.cat
Rutes teatralitzades amb el científic Martí i Franquès
Cada 3r dissabte de mes a les 11:30h. des de l'Era de Ca l'Ixart
Informació i reserves: 977 651 426 i turisme@altafulla.cat
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla