Notícies
Foto: AMI
01 de juliol del 2015
L’Ajuntament d’Altafulla se suma a la campanya ‘Construïm estat. Paguem a Catalunya’ impulsada per l’AMI i l’ACM
El consistori ja exerceix a dia d’avui la sobirania fiscal i paga les seves contribucions a l’Agència Tributària de Catalunya
L’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l’Associació Catalana de Municipis (ACM) han presentat aquest dimarts la campanya ‘Construïm estat. Paguem a Catalunya’. Una iniciativa que neix amb la voluntat de potenciar la sobirania fiscal, de manera que els ajuntaments, consells comarcals, diputacions i altres ens locals catalans gestionin els seus impostos a través de l’Agència Tributària de Catalunya.

L’Ajuntament d’Altafulla, qui forma part de la directiva de l’AMI com a representant del Tarragonès de la mà del regidor Jordi Molinera, se suma a la campanya. De fet, el consistori altafullenc ja exerceix a dia d’avui la sobirania fiscal i paga les seves contribucions a l’Agència Tributària de Catalunya. En total són més d’una seixantena els ajuntaments que en fan ús.

El president de l’ACM, Miquel Buch, considera que aquesta campanya és un pas més per demostrar que el poble català vol decidir no només el seu futur polític, sinó també sobre els impostos que paga. En aquest sentit, ha recordat que després dels comicis del 24 de maig, més de 600 ajuntaments de Catalunya estan governats per forces polítiques favorables a la independència. La campanya també permetrà disposar d’informació del volum real que suposen aquests impostos i afavorir que empresaris, autònoms i ciutadans se sumin de forma particular a la iniciativa.

Per la seva banda, el president de l’AMI, Josep Maria Vila d’Abadal, veu necessari que “tots els municipis de Catalunya facin el pagament dels impostos a través de l’Agencia Tributària Catalana. Creu que “si comencen a fer-ho els ens locals, després ho seguiran les empreses i els ciutadans”.

Aquest divendres l’executiva de l’AMI es reuneix per difondre la campanya entre els ajuntaments catalans amb la voluntat que s’hi sumin el màxim nombre possible d’administracions locals. Altafulla hi tornarà a ser present.

La sobirania fiscal consisteix en ingressar els impostos que paguen els ens locals a l’Agència Tributària de Catalunya. Es tracta dels diners corresponents a l’IRPF dels treballadors municipals i l’IVA, i en concret, es refereix als models d’impostos 111, 115 i 303. La gestió d’aquests impostos a través de l’Agència Tributària Catalana es pot fer 100% de manera electrònica, a través de la seva oficina virtual, abans del dia 15 de cada mes. La campanya es va iniciar el 2012 a partir del col·lectiu Diem Prou. Més tard, l’AMI s’hi va sumar promocionant-la entre els seu membres.
Per difondre la campanya s’ha editat un fulletó informatiu que es farà arribar a tots els ens locals catalans i un vídeo que es difondrà a través de les xarxes socials i del portal web www.construimestat.cat.

Més enllà de la trobada d’aquest divendres, la propera cita important a l’agenda de l’AMI és l’Assemblea General, que se celebrarà el proper 17 de juliol al Centre Cultural Municipal de Valls. Servirà per escollir el seu nou president i el nou Consell Directiu, en un acte que reunirà alcaldes de totes les comarques de Catalunya i de tots els partits polítics que donen suport al procés d’independència.
Durant els darrers dos anys, l’Ajuntament d’Altafulla ha estat l’escollit per representar la comarca del Tarragonès. En aquest nou mandat, espera continuar tenint un pes important dins de l’associació.
Jordi Molinera, representant de l'AMI
Jordi Molinera, representant de l'AMI
Social
Et recomanem
Projecció de la pel·lícula 'La meva família i el llop'
23 de juliol a la plaça del Pou
Organitza: Cineclub Altafulla Link
Concurs de castells de sorra
24 de juliol a les 11:00h. davant del parc de Voramar
Inscripcions: una hora abans el mateix dia
Espectacle infantil: Superherois - pop per xics
29 de juliol a les 19:30h. a la plaça de l'Església
Reserva d'entrades: www.altafulla.cat
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla