Notícies
Foto: Anna F.
13 de novembre del 2014
Torredembarra utilitza la fracció resta dels residus per obtenir combustible dièsel
L’Ajuntament és l’encarregat de traslladar-la a la planta de tractament, mentre que la valorització energètica va a terme de l’empresa Griñó
Els residus de Torredembarra corresponents a la fracció resta no acaben enterrats en el medi ambient o incinerats, sinó que són valoritzats i esdevenen combustible. Aquest procés de valorització energètica el du a terme l’empresa Griñó en una planta de tractament que té al municipi de Constantí, mitjançant un projecte LIFE europeu.

L'Ajuntament de Torredembarra és l’encarregat de traslladar a la planta la fracció resta del seus residus. Allò que queda després de separar el que es pot valoritzar, com ara orgànica, paper, vidres i envasos.

L'empresa Griñó realitza una valorització energètica d'aquests residus fabricant el que s'anomena CSR (combustible sòlid procedent de residus), que s'empra principalment a cimenteres i és el producte, també, precursor del dièsel R.

El procés consisteix en una despolimerització catalítica del producte resultant de separar dels residus la part orgànica i metàl·lica, afegint altres productes que li donen consistència com el tèxtil. D'aquesta manera, s'aconsegueix un dièsel que per ser aplicat a l'automoció només requereix disminuir el seu contingut en sofre, una part del projecte que encara s'està realitzant.

El regidor de Medi Ambient i Platges, Eduard Rovira, ha visitat recentment la planta pilot de Griñó amb l’objectiu de normalitzar el contracte de tractament de la brossa, que, segons la intervenció municipal, es va prorrogar de manera incorrecta de tal manera que s’està pagant pel tractament de la brossa un preu força superior al de mercat ja des del moment de la mateixa pròrroga.
Social
Et recomanem
Per a informacions oficials sobre el coronavirus:
Web: www.canalsalut.gencat.cat/coronavirus
Per a consells i última hora actualitzada sobre el coronavirus:
Facebook, Twitter i Telegram: @salutcat / Instagram: @salut_cat
Ajuda a majors de 60 anys i col·lectiu de risc a Altafulla:
Telèfon: 977 650 008
Per a consells i última hora actualitzada a Altafulla:
Facebook: @ajuntament.altafulla / Twitter: @ajAltafulla