Notícies
Foto: Arxiu Altafulla Ràdio
19 de juliol del 2022
La restauració al Camp de Tarragona recupera la tendència anterior a la pandèmia
L’onada de calor viscuda durant la primera quinzena de juliol ha atret més visitants a destins de la costa que no pas a l’interior
El sector de la restauració al Camp de Tarragona valora molt positivament la primera quinzena de juliol, amb registres d'ocupació similars als previs a la pandèmia. L'onada de calor dels darrers dies, sumat a la manca de restriccions sanitàries, han propiciat que els destins de costa s'hagin beneficiat de més visitants, segons el president de l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria de Tarragona (AEHT), Francesc Pintado. “Fins ara, els turistes buscaven zones poc massificades i a la Costa Daurada interior vam viure una temporada rècord. Enguany, que recuperem dades de 2019, s'ha notat una davallada”, ha apuntat Pintado. Tot i les bones perspectives al litoral, l'associació remarca que la inflació pot entorpir el negoci de la restauració aquest estiu.

Durant els primers quinze dies de juliol, el volum de feina entre els restaurants de costa i els de l'interior de la demarcació de Tarragona ha estat notablement diferent, tal com asseguren des de l'AEHT. Tot i així, la previsió del sector de cara a la setmana vinent i especialment a partir de l'agost, és que les agendes dels establiments s'omplin, tant de clients nacionals com internacionals.

Per contra, les preocupacions envers aquesta temporada estival coincideixen tant a la platja com a la muntanya. El president de l'AEHT, Francesc Pintado, ha insistit que tot i que les previsions apunten a un estiu “històric i excel·lent”, existeixen factors negatius que compliquen el negoci, com és el cas de la pujada generalitzada dels preus a causa de la inflació que afecta el conjunt del sector. Després d'un període de vacances sense restriccions sanitàries, els professionals veuen amb preocupació l'arribada de la tardor i amb ella, despeses vinculades a un nou curs escolar per a moltes famílies.

A curt termini, l'altra inquietud que tenen els restauradors té a veure amb la dificultat per aconseguir personal qualificat que vulgui treballar a l'hostaleria després de la pandèmia. Per tot plegat, molts negocis han hagut de reorganitzar les plantilles i fins i tot, els serveis que ofereixen als clients.
Francesc Pintado, president de l'AEHT
Social
Et recomanem
Teatre: Embolica que fa fort
28 d'abril a les 18h al casal La Violeta
A càrrec de Teatre Social +Gran de la gent gran d'Altafulla
Aula universitària: prevenció del càncer a través de la dieta
30 d'abril a les 18h a l'esplai de la gent gran
Inscripcions: activitatsgentgran@altafulla.cat i 689 72 49 07
15a Cursa 1 de maig
1 de maig a partir de les 9:45h des de la Via Augusta
Organitza: Atletes d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla