Notícies
Foto: Dúo fortecello (Facebook)
04 d'agost del 2022
Punt d’inici del 35è Festival Internacional de Música d’Altafulla amb ‘Quan la música es creua amb el flamenc’
El ‘Dúo fortecello’ format per Anna Nalecz i Philippe Argenty s’associen amb la ballarina Cécile Cappozzo en una proposta innovadora
El 35è Festival Internacional de Música d’Altafulla arranca aquest dijous 4 d’agost, a partir de les 22h, a la plaça de l’Església. L’esdeveniment, un dels indispensables en el calendari d’estiu del municipi, torna sense restriccions sanitàries, a diferència de les dues darreres edicions.

El primer dels set concerts de la programació d’enguany el protagonitzen la violoncel·lista Anna Nalecz-Mikulska, el pianista Philippe Argenty, i la ballarina Cécile Cappozzo amb ‘Quan la música es creua amb el flamenc’. Interpretaran peces d’Enrique Granados, Rogelio Huguet i Tagell, Gaspar Cassado, Manuel de Falla, Abraham Espinoza, i Joaquin Nin.

El director artístic del FIM, Claudi Arimany, ha reconegut que es tracta d’un “programa curiós”, que agradarà al públic. I pel que fa al festival en general, espera mantenir l’èxit dels últims anys.

Nalecz i Argenty formen el ‘Dúo fortecello’, sorgit el 2014 per les dificultats d’un grup de cinc persones, i que barreja la melodia del violoncel i el piano. Actuen arreu d’Europa, i també als Estats Units, la Xina, Tunísia, entre altres països. A més, cada estiu fan de directors en dos festivals, el ‘Musique et Patrimoine en Vienne’ y Gartempe, i ‘Les Clés du Classique en los Pirineos’.

Als dos se’ls suma aquesta vegada la ballarina de Roanne (França), Cécile Cappozzo. Té formació de piano i jazz, i als 22 anys ja meravellava al públic del seu país. Dos anys abans, es va interessar pel flamenc. Després de fer tallers i festivals, va completar la seva formació a Jerez de la Frontera de la mà de Manuela Carpio.

Pel que fa a les entrades d’aquest i la resta de concerts, valen 15 euros. L’abonament del festival sencer té un preu de 65 euros, mentre que també hi ha l’opció de comprar un paquet de quatre concerts per 49 euros. En ambdós casos, els titulars del Carnet Jove gaudiran d’un 50% de descompte, mentre que en el cas de les entrades els costaran 7,5 euros.

Els tiquets es poden adquirir a l’Oficina de Turisme, a la plaça dels Vents, per internat a www.altafulla.cat, els dispositius infotactile de la plaça del Pou i la plaça dels Vents, i també la mateixa nit del concert a partir de les 21h a la plaça de l’Església.
Claudi Arimany, director artístic del FIM d'Altafulla
Social
Et recomanem
24a Fira d'Artesans
Del 18 al 21 d'agost de 18:00h. a 00:00h. a la zona de les eres
Organitza: Artesans d'Altafulla i Ajuntament d'Altafulla
35è Festival Internacional de Música d'Altafulla
Del 4 al 24 d'agost a les 22:00h. a la plaça de l'Església
Programa sencer i venda d'entrades a: www.altafulla.cat
Ruta teatralitzada amb el científic Martí i Franquès
25 d'agost a les 19:00h. des de l'Era de Ca l'Ixart
Informació i reserves: 977 651 426 i turisme@altafulla.cat
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla