Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
05 d'agost del 2022
El GEPEC rep el segell ‘Quality Label’ de la UE per potenciar el projecte de voluntariat europeu i la Finca del Canyadell
L’entitat ecologista disposarà de suport organitzatiu i econòmic fins al 2027 per executar accions importants com crear una xarxa mediambiental
El Cos Europeu de Voluntaris de la Unió Europea (UE) ha concedit al GEPEC-EdC el segell ‘Quality Label’, que l’acredita com una entitat que pot proporcionar les condicions necessàries per a realitzar activitats solidàries juvenils. En el seu cas particular, això li permetrà impulsar el ‘Projecte de voluntariat europeu a la zona sud de Catalunya’.

Des de Brussel·les havien valorat positivament la tasca mediambiental del projecte, i així li van traslladar al GEPEC, convidant-lo a aspirar al segell de qualitat. La regidora de Medi Ambient a l’Ajuntament d’Altafulla, Marisa Méndez Vigo, ha explicat que l’etiqueta de la UE “garanteix el suport organitzatiu i financer” fins al 2027 perquè el projecte sigui viable.

Des del GEPEC, la responsable de la Finca del Canyadell, Josepa Vilurbina, ha explicat que el fet de tenir assegurat el pressupost durant els següents cinc anys, els permetrà comptar “amb un espai de temps i capacitat monetària per fer feines molt bones” com “crear una xarxa mediambiental intensa”.

A banda de la xarxa, hi ha altres accions que ja estan posades sobre la taula. Vilurbina posa el focus en la rehabilitació de la Finca del Canyadell, un projecte en el qual treballa l’arquitecte de l’Ajuntament d’Altafulla. En aquest sentit, assegura que hi haurà “una feina a dues bandes” per executar la renovació de l’espai amb tots els beneficis que comportarà.

La primera acció que es durà a terme en el marc del projecte serà el 6 d’octubre amb una jornada en la qual 300 persones vindran a fer tasques de millora a la Finca del Canyadell. Per exemple, una tanca d’escorça, un mur verd, un aparcament de bicicletes, una avinguda d’aromàtiques, entre d’altres. “Una intervenció molt important”, defineix Josepa Vilurbina, que “es fa cada tres o quatre anys, i que el GEPEC ha decidit aportar a l’espai.
Marisa Méndez-Vigo, regidora de Medi Ambient
Josepa Vilurbina, responsable del GEPEC
Josepa Vilurbina, responsable del GEPEC
Social
Et recomanem
24a Fira d'Artesans
Del 18 al 21 d'agost de 18:00h. a 00:00h. a la zona de les eres
Organitza: Artesans d'Altafulla i Ajuntament d'Altafulla
35è Festival Internacional de Música d'Altafulla
Del 4 al 24 d'agost a les 22:00h. a la plaça de l'Església
Programa sencer i venda d'entrades a: www.altafulla.cat
Ruta teatralitzada amb el científic Martí i Franquès
25 d'agost a les 19:00h. des de l'Era de Ca l'Ixart
Informació i reserves: 977 651 426 i turisme@altafulla.cat
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla