Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
05 d'agost del 2022
Torna la cercavila i el correfoc d’estiu al barri marítim d’Altafulla
Els diables petits, els bastoners i els gegants i nans mostren les propostes folklòriques i culturals de la vila entre els veïns de segona residència i els turistes
Els Diables Petits d’Altafulla, els Bastoners d’Altafulla, i els Gegants i Nans d’Altafulla, protagonitzen el correfoc i la cercavila d’aquest diumenge a Baix a Mar. Es tracta d’una activitat habitual del calendari d’estiu del municipi, que feia dos anys que s’havia deixat de fer a causa de la pandèmia. Enguany, per fi, es pot recuperar, i està previst que comenci a partir de les 20.30h des de la Via Augusta, a l’altura del Pont de Mar.

La cercavila d’estiu és una manera de mostrar les diferents propostes folklòriques i culturals que hi ha al municipi. És a Baix a Mar on es pot complir, majoritàriament, amb aquesta premissa davant els veïns de segona residència, i visitants que passen les vacances aquí.

Per als Bastoners d’Altafulla, es tracta d’una cercavila “molt agraïda” perquè els carrers estan plens de persones encuriosides per veure que proposen, com explica la presidenta Marga Aniorte. La colla hi participarà amb una trentena de bastoners entre infants i adults.

Seguint la mateixa línia, el cap de colla dels Gegants i Nans d’Altafulla, Hèctor Caro, ha reconegut que els fa molta il·lusió recuperar aquesta cercavila. Assegura que hi ha persones que es posen en contacte amb l’entitat per saber quan sortiran, i que fins i tot, hi ha qui s’incorpora a la colla encara que sigui en moments puntuals. “La porta sempre està oberta i per a tothom”, expressa Caro.

El públic habitual fa palesa l’expectació per veure les propostes de la cultura catalana, en aquest cas la d’Altafulla, i els petards i les espurnes dels Diables d’Altafulla no són una excepció.
Margia Aniorte, presidenta dels Bastoners d'Altafulla
Hèctor Caro, cap de colla dels Gegants i Nans d'Altafulla
Social
Et recomanem
Concert de gralles pels 50 anys dels Castellers d'Altafulla
10 de juny a les 20:00h. a l'Era de l'Ixart
Organitza: Castellers d'Altafulla
Torneig benèfic de Quidditch
10 i 11 de juny de 09:00h. a 17:00h. a l'estadi municipal
Més informació a: altafulla.cat
XXIII Nit de Bruixes
30 de juny i 1 de juliol de 18:00h. a 00:00h.
Més informació a: altafulla.cat
Agenda Cultural i Programació a la sala La Violeta
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Entrades disponibles a: lavioleta.sacatuentrada.es