Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
05 d'agost del 2022
Torna la cercavila i el correfoc d’estiu al barri marítim d’Altafulla
Els diables petits, els bastoners i els gegants i nans mostren les propostes folklòriques i culturals de la vila entre els veïns de segona residència i els turistes
Els Diables Petits d’Altafulla, els Bastoners d’Altafulla, i els Gegants i Nans d’Altafulla, protagonitzen el correfoc i la cercavila d’aquest diumenge a Baix a Mar. Es tracta d’una activitat habitual del calendari d’estiu del municipi, que feia dos anys que s’havia deixat de fer a causa de la pandèmia. Enguany, per fi, es pot recuperar, i està previst que comenci a partir de les 20.30h des de la Via Augusta, a l’altura del Pont de Mar.

La cercavila d’estiu és una manera de mostrar les diferents propostes folklòriques i culturals que hi ha al municipi. És a Baix a Mar on es pot complir, majoritàriament, amb aquesta premissa davant els veïns de segona residència, i visitants que passen les vacances aquí.

Per als Bastoners d’Altafulla, es tracta d’una cercavila “molt agraïda” perquè els carrers estan plens de persones encuriosides per veure que proposen, com explica la presidenta Marga Aniorte. La colla hi participarà amb una trentena de bastoners entre infants i adults.

Seguint la mateixa línia, el cap de colla dels Gegants i Nans d’Altafulla, Hèctor Caro, ha reconegut que els fa molta il·lusió recuperar aquesta cercavila. Assegura que hi ha persones que es posen en contacte amb l’entitat per saber quan sortiran, i que fins i tot, hi ha qui s’incorpora a la colla encara que sigui en moments puntuals. “La porta sempre està oberta i per a tothom”, expressa Caro.

El públic habitual fa palesa l’expectació per veure les propostes de la cultura catalana, en aquest cas la d’Altafulla, i els petards i les espurnes dels Diables d’Altafulla no són una excepció.
Margia Aniorte, presidenta dels Bastoners d'Altafulla
Hèctor Caro, cap de colla dels Gegants i Nans d'Altafulla
Social
Et recomanem
24a Fira d'Artesans
Del 18 al 21 d'agost de 18:00h. a 00:00h. a la zona de les eres
Organitza: Artesans d'Altafulla i Ajuntament d'Altafulla
35è Festival Internacional de Música d'Altafulla
Del 4 al 24 d'agost a les 22:00h. a la plaça de l'Església
Programa sencer i venda d'entrades a: www.altafulla.cat
Ruta teatralitzada amb el científic Martí i Franquès
25 d'agost a les 19:00h. des de l'Era de Ca l'Ixart
Informació i reserves: 977 651 426 i turisme@altafulla.cat
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla