Notícies
Foto: Fem Turisme
05 d'agost del 2022
La Nou de Gaià estrena dues bèsties del folklore català aquest diumenge
Es tracta d’una mulassa i un capgròs d’àguila, als quals se’ls dona una segona vida per iniciar el seguici popular del municipi
La Nou de Gaià comptarà a partir d’aquest diumenge 7 d’agost amb dues bèsties de cultura popular, una mulassa i el cap d’un àguila, un capgròs. La presentació en societat d’ambdues es realitzarà prèviament a la cercavila, prevista a les 12h, en el marc de la Festa Major d’agost.

Les dues estructures van ser descobertes per un veí del poble, “quan estaven a punt d’entrar a la deixalleria, i va pensar que se’ls podria donar una segona vida”, explica la regidora de Cultura, Anna Coll, a Altafulla Ràdio. Això ha despertat la il·lusió d’altres veïns, que han col·laborat en la reparació d’aquestes. Això ha contribuït al fet que “el cost de les reparacions hagi estat mínim”.

Per a la Nou, comptar amb aquestes figures és una oportunitat única per endegar el seguici popular de la vila. Aviat es farà un sondeig per posar-los nom, explica Coll, qui també reconeix que la voluntat del consistori és “trobar un grup que se les faci seves” i que hi hagi una activitat constant. Concretament, una colla d’entre 12 i 15 persones per garantir la rotació per fer ballar-les, i engrescar el públic.

Coll reconeix que és complicat trobar gent que s’hi vulgui involucrar, màxim si els ha mancat aquesta mena de referents culturals al municipi. Per aquest motiu, pensa que és important captar l’atenció del jovent, que ara tindrà l’ocasió de formar part d’una entitat cultural, com succeeix en la resta de municipis de la subcomarca.

Els interessats a formar part de la colla, o com a mínim a donar un cop de mà en la cercavila d’aquest diumenge, poden trucar al telèfon 665 93 15 47, a l’atenció de Joan Casas.
Social
Et recomanem
Concert de gralles pels 50 anys dels Castellers d'Altafulla
10 de juny a les 20:00h. a l'Era de l'Ixart
Organitza: Castellers d'Altafulla
Torneig benèfic de Quidditch
10 i 11 de juny de 09:00h. a 17:00h. a l'estadi municipal
Més informació a: altafulla.cat
XXIII Nit de Bruixes
30 de juny i 1 de juliol de 18:00h. a 00:00h.
Més informació a: altafulla.cat
Agenda Cultural i Programació a la sala La Violeta
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Entrades disponibles a: lavioleta.sacatuentrada.es