Notícies
Foto: Fem Turisme
05 d'agost del 2022
La Nou de Gaià estrena dues bèsties del folklore català aquest diumenge
Es tracta d’una mulassa i un capgròs d’àguila, als quals se’ls dona una segona vida per iniciar el seguici popular del municipi
La Nou de Gaià comptarà a partir d’aquest diumenge 7 d’agost amb dues bèsties de cultura popular, una mulassa i el cap d’un àguila, un capgròs. La presentació en societat d’ambdues es realitzarà prèviament a la cercavila, prevista a les 12h, en el marc de la Festa Major d’agost.

Les dues estructures van ser descobertes per un veí del poble, “quan estaven a punt d’entrar a la deixalleria, i va pensar que se’ls podria donar una segona vida”, explica la regidora de Cultura, Anna Coll, a Altafulla Ràdio. Això ha despertat la il·lusió d’altres veïns, que han col·laborat en la reparació d’aquestes. Això ha contribuït al fet que “el cost de les reparacions hagi estat mínim”.

Per a la Nou, comptar amb aquestes figures és una oportunitat única per endegar el seguici popular de la vila. Aviat es farà un sondeig per posar-los nom, explica Coll, qui també reconeix que la voluntat del consistori és “trobar un grup que se les faci seves” i que hi hagi una activitat constant. Concretament, una colla d’entre 12 i 15 persones per garantir la rotació per fer ballar-les, i engrescar el públic.

Coll reconeix que és complicat trobar gent que s’hi vulgui involucrar, màxim si els ha mancat aquesta mena de referents culturals al municipi. Per aquest motiu, pensa que és important captar l’atenció del jovent, que ara tindrà l’ocasió de formar part d’una entitat cultural, com succeeix en la resta de municipis de la subcomarca.

Els interessats a formar part de la colla, o com a mínim a donar un cop de mà en la cercavila d’aquest diumenge, poden trucar al telèfon 665 93 15 47, a l’atenció de Joan Casas.
Social
Et recomanem
24a Fira d'Artesans
Del 18 al 21 d'agost de 18:00h. a 00:00h. a la zona de les eres
Organitza: Artesans d'Altafulla i Ajuntament d'Altafulla
35è Festival Internacional de Música d'Altafulla
Del 4 al 24 d'agost a les 22:00h. a la plaça de l'Església
Programa sencer i venda d'entrades a: www.altafulla.cat
Ruta teatralitzada amb el científic Martí i Franquès
25 d'agost a les 19:00h. des de l'Era de Ca l'Ixart
Informació i reserves: 977 651 426 i turisme@altafulla.cat
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla