Notícies
Foto: ACN
05 d'agost del 2022
La DO Tarragona i la DO Conca de Barberà esperen una verema amb menys raïm que l'any passat, però de bona qualitat
La collita s’avançarà a finals d'agost a causa de les altes temperatures i la sequera dels darrers mesos
Les Denominacions d'Origen Tarragona i Conca de Barberà esperen una verema entre un 5% i un 20% menys voluminosa que l'any passat. Les altes temperatures d'aquests darrers mesos i la sequera han fet que el raïm sigui més petit i hagi madurat abans, fet que també fa avançar la collita.

En el cas de la DO Tarragona les varietats més primerenques de la zona de la Ribera d'Ebre i de zones de prop del mar del Baix Camp ja s'estan començant a collir, però el gruix de la producció -la de l'Alt Camp- s'agafarà a partir del 25 d'agost. A la Conca de Barberà la verema s'avançarà entre una i dues setmanes, i començaran l'última d'agost. Amb tot, les dues DO es mostren convençudes que la qualitat serà alta si bé no serà excepcional com el 2021.

El president de la DO Tarragona, Vicenç Ferré, espera una reducció de la collita del 5%. "Hi ha bastant raïm, sobretot en varietats autòctones com el macabeu, el moscatell o la garnatxa. Degut a la baixa pluviometria pot ser que la producció caigui un 5%, depenent de la pluja que hi hagi fins a mitjans de setembre", ha exposat. Les dificultats les han tingut les varietats foranes, com el cabernet o el chardonnay, dels quals "hi ha poc raïm".

Ferré ho justifica per la calor que ha fet les últimes setmanes. Un aspecte que afecta tota la collita i fa que la verema s'avanci. "S'està accelerant la maduració. El gra queda més petit, al cep li falta hidratació i acumula sucres més ràpidament, sense una maduració completa de la pell", indica. Aquest fet condicionarà els vins que es faran, que seran "molt aromàtics i molt nets, perquè no hi ha malalties perquè no ha plogut i, per tant, no hi ha fongs". "En canvi, a nivell de boca serà més difícil treballar les amargors perquè la pell i el pinyol no han acabat de madurar, i això es pot notar en l'anyada", ha detallat.
Social
Et recomanem
24a Fira d'Artesans
Del 18 al 21 d'agost de 18:00h. a 00:00h. a la zona de les eres
Organitza: Artesans d'Altafulla i Ajuntament d'Altafulla
35è Festival Internacional de Música d'Altafulla
Del 4 al 24 d'agost a les 22:00h. a la plaça de l'Església
Programa sencer i venda d'entrades a: www.altafulla.cat
Ruta teatralitzada amb el científic Martí i Franquès
25 d'agost a les 19:00h. des de l'Era de Ca l'Ixart
Informació i reserves: 977 651 426 i turisme@altafulla.cat
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla