Notícies
08 de juliol del 2015
L'alcalde de Roda de Berà podria ser el nou president del Consell Comarcal del Tarragonès
El principal impediment és la negativa d’alguns dels consellers del PSC a donar-li el seu suport
L’alcalde de Roda de Berà, el convergent Pere Virgili, podria ser elegit aquesta tarda nou president del Consell Comarcal del Tarragonès. Virgili presidiria l’ens comarcal els dos primers anys, mentre que els dos anys següents serien presidits pel grup socialista, fruit de l’acord de govern.

El principal impediment, i que per tant deixa oberts tots els interrogants, és la negativa d’alguns dels consellers del PSC a donar-li el seu suport donada la imputació de Virgili per coaccions i amenaces a un antic secretari del consistori rodenc.

Aquesta imputació correspon a haver expedientat l’antic secretari de l’Ajuntament de Roda de Berà. Segons Virgili, el seu gran error va ser voler donar-li una “sortida digna”. No obstant, espera que finalment sí pugui ser escollit com a president aquesta tarda.

El nou Consell Comarcal es constituirà aquest dimecres a les 7 de la tarda. Les formacions que hi seran representades seran el PSC i CiU, amb nou consellers cadascun; ERC, amb cinc representants; Ciutadans, que s’estrena al Consell amb quatre consellers, el PP amb tres membres, Iniciativa amb dos representants i la CUP, que també entra amb un conseller.

Pel que fa al repartiment de les comissions, CiU s’ocuparà de les comissions d’Hisenda i Promoció; Cultura i Medi Ambient, Urbanisme i Agricultura, mentre que el PSC dirigirà Benestar Social i Família; Ensenyament, Joventut i Esports; Serveis i Interns, Béns i Noves Tecnologies.

L’ordre del dia inclou cinc punts bàsics. Es constituirà la Mesa d’Edat, es procedirà a la comprovació de credencials i presa de jurament o promesa del càrrec per poder constituir definitivament el nou Consell Comarcal, a continuació es proclamaran els candidats i s’escollirà oficialment el nou president i, finalment, aquest procedirà al jurament o promesa corresponent i prendrà possessió del seu nou càrrec.

El nombre de representants és de 33, de membres de fins a set formacions polítiques diferents. Destaquen les candidatures de l’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso, i d’altres nou representants del Baix Gaià, la del convergent Albert Abelló, que va ser candidat a l’alcaldia de Tarragona el passat 24 de maig o la de la socialista Begoña Floria, actual regidora a l’Ajuntament tarragoní.
Pere Virgili, alcalde de Roda de Berà
Pere Virgili, alcalde de Roda de Berà
Social
Et recomanem
Projecció de la pel·lícula 'La meva família i el llop'
23 de juliol a la plaça del Pou
Organitza: Cineclub Altafulla Link
Concurs de castells de sorra
24 de juliol a les 11:00h. davant del parc de Voramar
Inscripcions: una hora abans el mateix dia
Espectacle infantil: Superherois - pop per xics
29 de juliol a les 19:30h. a la plaça de l'Església
Reserva d'entrades: www.altafulla.cat
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla