Notícies
Foto: Altafulla Ràdio (Arxiu)
16 d'agost del 2022
El Museu Etnogràfic d’Altafulla ha reobert portes aquest estiu amb visites fins al setembre
De la mà dels voluntaris i voluntàries, l’espai obre els dissabtes i diumenges de 18.30h a 20.30h
El Museu Etnogràfic d’Altafulla torna a oferir visites durant l’estiu, i fins al mes de setembre. La tasca dels voluntaris i les voluntàries que s’encarreguen d’obrir l’espai és fonamental, una vegada més, perquè els veïns i els visitants el puguin visitar, i sobretot conèixer la història i l’ús dels objectes que conté.

Un dels voluntaris i membre del Centre d’Estudis d’Altafulla, Narcís Carulla, ha recordat que el museu feia quasi dos anys que estava tancat per la pandèmia. Com a mínim pel que fa a la possibilitat de visitar-lo, ja que l’espai s’havia obert anteriorment per a altres activitats i esdeveniments.

Les vacances dels veïns i veïnes d’Altafulla, i l’estada dels veïns de segona residència i la gran quantitat de visitants que hi vénen a passar l’estiu, són el millor argument per obrir el Museu Etnogràfic. Com argumenta Carulla, els voluntaris sempre hi seran per respondre preguntes i ajudar en el que requereixi l’usuari, però “el museu ja té indicacions i les coses parlen per si soles”, ha sentenciat.

L’espai suposa un lloc ideal per conèixer la història recent i etnogràfica dels oficis de Catalunya”, recorda Carulla. Pel que fa a Altafulla, els tres elements que són propis del museu són el banc d’oficis, i els apartats dedicats a les sínies i al món de la pedra.

El Museu Etnogràfic, a la Pallissa de l’Era del Senyor d’Altafulla, es pot visitar els dissabtes i diumenges, de 18.30h a 20.30h, amb entrada gratuïta. Durant la Fira d’Artesans, que comença aquest dijous i finalitza diumenge, romandrà obert els quatre dies en el mateix horari.
Narcís Carulla, voluntari del Museu Etnogràfic
Narcís Carulla, voluntari del Museu Etnogràfic
Social
Et recomanem
Diada castellera de Sant Jordi
20 d'abril a les 18h a la plaça del Pou
Amb: Colla C. de SPiSP, Xicots de Vilafranca i C. d'Altafulla
Fira de Sant Jordi
23 d'abril de 10h a 20h a l'avinguda Marquès de Tamarit
Programa de St. Jordi complet a: www.altafulla.cat
15a Cursa 1 de maig
1 de maig a partir de les 9:45h des de la Via Augusta
Organitza: Atletes d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla