Notícies
Foto: Diari de Tarragona
08 de juliol del 2015
Uns 5.000 tarragonins es podran beneficiar de la targeta sanitària 'Cuida'm' per a pacients amb necessitats especials
S'hi podran acollir malalts amb demències, discapacitat intel•lectual, casos d'autisme i persones amb dany cerebral
A partir del 15 de juliol es podrà demanar a la Regió Sanitària del Camp de Tarragona la targeta sanitària individual 'Cuida'm', que identifica persones vulnerables que necessiten una atenció especial. Facilita una atenció més personalitzada perquè identifica les persones que pertanyen a col·lectius amb malalties que comporten limitacions relacionals, les quals per les seves característiques clíniques específiques, necessiten un conjunt d’actuacions diferenciades i l’acompanyament d’un cuidador en els seus contactes assistencials.

La responsable de la unitat d'atenció al ciutadà, Teresa Rabadà, ha explicat que l’objectiu d’aquesta targeta és millorar la relació entre els pacients i els professionals.

Es calcula que al Camp de Tarragona se'n podran beneficiar unes 5.000 persones. El gerent de la Regió Sanitària Camp de Tarragona, Josep Mercadé, ha reclamat la conscienciació de tots els centres sanitaris.

A la sol·licitud, que haurà de fer el metge del pacient, s'hi podran acollir malalts amb demències, discapacitat intel·lectual, casos d'autisme i persones amb dany cerebral.
Entre els beneficis que comporta, en destaca donar-los prioritat en la mesura del possible a l'hora de ser atesos, permetre que familiars o tutors els acompanyin o facilitar l'atenció domiciliària.
Teresa Rabadà, responsable de la unitat d'atenció al ciutadà
Josep Mercadé, gerent de la Regió Sanitària Camp de Tarragona
Social
Et recomanem
Per a informacions oficials sobre el coronavirus:
Web: www.canalsalut.gencat.cat/coronavirus
Per a consells i última hora actualitzada sobre el coronavirus:
Facebook, Twitter i Telegram: @salutcat / Instagram: @salut_cat
Ajuda a majors de 60 anys i col·lectiu de risc a Altafulla:
Telèfon: 977 650 008
Per a consells i última hora actualitzada a Altafulla:
Facebook: @ajuntament.altafulla / Twitter: @ajAltafulla