Notícies
Foto: USTEC-STEs
08 de setembre del 2022
USTEC-STEs denuncia les mancances derivades de l'avançament del curs escolar
El sindicat adverteix a Educació que si no atén les seves demandes a curt termini, les mobilitzacions podrien tornar al desembre
El sindicat de docents USTEC-STEs ha posat de manifest les dificultats i conseqüències derivades de l'avançament del curs escolar. Els portaveus sindicals han enumerat una llarga llista de greuges pendents amb el departament d'Educació. Entre aquests, les dificultats de "molts centres" per cobrir la franja d'extraescolars de tarda durant els primers dies del curs.

Segons el sindicat, falten monitors i molts d'ells no tenen la titulació necessària. Això fa que hi hagi ràtios molt per sobre de les legals, que les direccions demanin a les famílies que es quedin els alumnes a casa o que instin el professorat a fer custòdia de tarda quan haurien d'estar preparant el curs. Per tot això, el sindicat ha demanat al Departament d'Educació que per al curs que ve es negociï des de zero el nou calendari escolar, i es planteja denunciar alguns d'aquests casos.

Un altre greuge que han posat sobre la taula és que amb l'avançament del curs, Educació no ha tingut en compte les altes temperatures d'aquests dies. En aquest sentit, han assegurat, que els centres no estan preparats per treballar amb altes temperatures, que sovint superen els 30 graus a l'interior, ja que no es compta amb sistemes de ventilació mecànics ni aire condicionat enlloc.

D'altra banda, també han criticat la falta de planificació del departament pel que fa a la contractació dels interins i els substituts aquest setembre, que han sumat un total de 43.269 docents. Tot i que molts ja sabien a quin centre havien d'anar al juliol, no es van poder incorporar fins a l'1 de setembre.

Per tot plegat, i altres greuges apuntats a la llista d'USTEC-STEs, el sindicat i Educació han establert un calendari de negociacions a partir del dilluns vinent. S'hi posaran sobre la taula altres reivindicacions importants com l'augment de la inversió del PIB en Educació fins al 6%, la reducció del primer estadi a assolir pels docents als 6 anys treballats, l'estabilitat del personal interí, i la renegociació del currículum i el calendari escolar per al curs 2023-24.

Des del sindicat ja han advertit que si el Govern no compleix les seves demandes en un període a curt termini, al desembre podrien tornar a convocar mobilitzacions com les que havia previstes per aquest mes de setembre.
Social
Et recomanem
Pleamar Vintage Market
18 i 19 de maig al parc de Voramar
Programa complet a: www.pleamarmarket.com
Diada castellera de primavera
19 de maiga les 12:30h a la plaça Martí Royo
Amb: Nois de la Torre, Xiquets de Cambrils i C. d'Altafulla
Festival Tarraco Viva
19 de maig a les 12:30h a la pineda de l'Era del Senyor
Més informació a: www.tarracoviva.com
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla