Notícies
Foto: Arxiu - Altafulla Ràdio
21 de setembre del 2022
L'Ajuntament d'Altafulla, pendent d'una modificació de crèdit de 296.000 euros que encara no compta amb el suport necessari
L'equip de govern promet canvis en l'expedient perquè es pugui aprovar i l'EINA denuncia "inestabilitat" al govern després del vot negatiu "d'un regidor que va donar suport a la moció de censura"
En el pròxim plenari ordinari de l'Ajuntament d'Altafulla es durà a debat una modificació de crèdit que, amb alguns canvis, ja va ser debatuda en la sessió de juliol. Aleshores va ser aprovada per la majoria, però les al·legacions del principal grup a l'oposició, l'EINA van fer que el punt quedés anul.lat, ja que no se n'hauria informat convenientment en la Comissió d'Hisenda corresponent.

Ara s'ha tornat a posar sobre la taula en la Comissió del setembre, però encara no s'ha pogut aprovar. Es tracta d'una modificació que preveu suplementar el pressupost en 296.852 euros i que contempla partides destacades com 55.000 euros per estudis i treballs tècnics d'Urbanisme o els 49.000 euros per al condicionament de la platja.

I és precisament aquesta partida la que ha generat més controvèrsia entre els diferents grups i una de les que es preveu modificar per poder atendre les peticions dels que hi van votar en contra. Ho ha explicat en aquesta emissora, el regidor d'Hisenda, Francesc Farré.

20220921_FARRÉ_Crèdit

Un dels que hi va votar en contra va ser el regidor no adscrit, Xavier Rofas, qui en el ple de juliol sí que va donar el vistiplau a aquests números. El regidor d'Hisenda creu que és una "paradoxa", lamenta la situació i apel·la a l'objectiu de la moció de censura del maig, a la que Rofas va donar suport, per fer un govern de gestió i evitar les "qüestions personals" que sembla estarien condicionant aquest suport al govern.

20220921_FARRÉ_Rofas

Per la seva banda, un dels votants en contra d'aquesta modificació, junt amb el PSC, és l'EINA, que denuncia la "inestabilitat" del govern en minoria que hauria perdut aquest suport que li manca per tirar endavant projectes importants. Ho assegura el portaveu republicà, Jordi Molinera.

20220921_MOLINERA_Inestabilitat

Altres qüestions que es van posar en dubte en la Comissió d'Hisenda celebrada la setmana passada van ser les tarifes per a les entrades als espectacles de la Violeta, que ja estan a la venda però no han passat pel Ple i una bonificació de l'ICIO per a aquells que instal·li'n carregadors de vehicles elèctrics a casa seva. Respecte als preus de la Violeta, el govern s'ha compromès a ampliar-ne la informació en la pròxima reunió de la Comissió. Pel que fa a l'ICIO, s'atendrà la petició per especificar que els destinataris de la mesura siguin particulars i no pas empreses. Amb tot, aquest canvi en l'impost, per qüestions tècniques, encara no podrà dur-se al ple aquest pròxim dilluns.
Francesc Farré, regidor d'Hisenda d'Altafulla
Francesc Farré, regidor d'Hisenda d'Altafulla
Jordi Molinera, portaveu de l'EINA
Social
Et recomanem
Cinema a la fresca: 'As Bestas' de Rodrigo Sorogoyen
Divendres 22 de setembre a les 22h a la plaça de l'Església
Organitza: Cineclub Altafulla Link
Baixada de Trastos
Diumenge 24 de setembre a les 11h des de l'Ermita de Sant Antoni
Organitza: Diables d'Altafulla
Vermut Popular amb dj Jarras
Diumenge a les 12.30h a la plaça del Pou
Organitza: Diables Petits d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla