Notícies
Foto: Arxiu - Altafulla Ràdio
22 de setembre del 2022
El Ple d'Altafulla reprèn aquest dilluns les sessions ordinàries després de l'estiu
S'hi duen a aprovació 2 ordenances, qüestions de tràmit i també podria sumar-s'hi per urgència una modificació de crèdit que es debatrà el mateix dia en comissió
Retorn a la feina, a les escoles i retorn també a la sala de plens. És el mes de setembre que ja s'acaba i que, com cada últim dilluns de mes torna a acollir una sessió plenària ordinària a l'Ajuntament d'Altafulla. Una sessió que es preveu que sigui força de tràmit si bé es destaca des del consistori que la presència en l'ordre del dia d'algunes ordenances fiscals fa que el conjunt de la sessió prengui rellevància. Igualment, la proximitat del final del mandat, en menys d'un any, fa que cada reunió del Ple sigui important, com ha destacat el regidor d'Hisenda Francesc Farré als micròfons d'aquesta casa.

Es crea una ordenança nova, per regular la gestió dels tributs i es modifica l'ordenança de quioscos o paradetes de fires i mercats ambulants per facilitar l'autoliquidació de taxes als interessats.

Per altra banda, es porten al pla d'altres qüestions administratives com la revocació de liquidacions d'unes plusvàlues i l'aprovació d'un pla antifrau, que és obligatori tenir-lo en l'administració. Igualment, es proposa aprovar la candidatura d'Antònia Coscojuela a les distincions de mèrits del Consell Comarcal del Tarragonès i, també en relació amb aquest ens, l'Ajuntament d'Altafulla proposa adherir-se al servei que ofereix per a la recollida d'animals morts a la via pública.

Igualment, a l'ordre del dia consta l'estimació de les al·legacions per anul·lar l'aprovació de l'Expedient de Modificació número 6 que es va fer al juliol. En aquest sentit, el govern municipal treballa per dur al ple un nou EMC, amb una petita reducció del seu valor, passant dels 296.800 euros als aproximadament 250.000, tot alterant la partida inicialment prevista per al condicionament de la platja. Farré confia que amb aquest canvi l'expedient pugui ser aprovat en la comissió informativa d'Hisenda que se celebrarà el mateix dia i poder dur-lo a debat al ple del vespre.

El ple, com és habitual finalitzarà amb les propostes d emocions que puguin presentar els diferents grups, les informes de presidència i els precs i preguntes. En el cas de les mocions, consta una de presentada per Junts per Altafulla reclamant a l'Estat el traspàs del servei de rodalies i mitja distància a la Generalitat.
Francesc Farré, regidor d'Hisenda d'Altafulla
Francesc Farré, regidor d'Hisenda d'Altafulla
Social
Et recomanem
6è Festival Divines: lletres, música i vi
30 de setembre a les 21:00h. a la plaça de l'Església
Organitza: Associació Cultural Etcètera
Descobreix l’entorn natural: itinerari pels arbres d’interès
1 d'octubre a les 10:00h. des del Museu Etnogràfic
Informació i inscripcions al 655 486 115 i a joan@hortdelasinia
Programació a la sala La Violeta
Octubre: Maria Arnal i Marcel Bagés + Ovelles
Entrades: lavioleta.sacatuentrada.es
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla