Notícies
Foto: Arxiu - Altafulla Ràdio
22 de setembre del 2022
El Ple d'Altafulla reprèn aquest dilluns les sessions ordinàries després de l'estiu
S'hi duen a aprovació 2 ordenances, qüestions de tràmit i també podria sumar-s'hi per urgència una modificació de crèdit que es debatrà el mateix dia en comissió
Retorn a la feina, a les escoles i retorn també a la sala de plens. És el mes de setembre que ja s'acaba i que, com cada últim dilluns de mes torna a acollir una sessió plenària ordinària a l'Ajuntament d'Altafulla. Una sessió que es preveu que sigui força de tràmit si bé es destaca des del consistori que la presència en l'ordre del dia d'algunes ordenances fiscals fa que el conjunt de la sessió prengui rellevància. Igualment, la proximitat del final del mandat, en menys d'un any, fa que cada reunió del Ple sigui important, com ha destacat el regidor d'Hisenda Francesc Farré als micròfons d'aquesta casa.

Es crea una ordenança nova, per regular la gestió dels tributs i es modifica l'ordenança de quioscos o paradetes de fires i mercats ambulants per facilitar l'autoliquidació de taxes als interessats.

Per altra banda, es porten al pla d'altres qüestions administratives com la revocació de liquidacions d'unes plusvàlues i l'aprovació d'un pla antifrau, que és obligatori tenir-lo en l'administració. Igualment, es proposa aprovar la candidatura d'Antònia Coscojuela a les distincions de mèrits del Consell Comarcal del Tarragonès i, també en relació amb aquest ens, l'Ajuntament d'Altafulla proposa adherir-se al servei que ofereix per a la recollida d'animals morts a la via pública.

Igualment, a l'ordre del dia consta l'estimació de les al·legacions per anul·lar l'aprovació de l'Expedient de Modificació número 6 que es va fer al juliol. En aquest sentit, el govern municipal treballa per dur al ple un nou EMC, amb una petita reducció del seu valor, passant dels 296.800 euros als aproximadament 250.000, tot alterant la partida inicialment prevista per al condicionament de la platja. Farré confia que amb aquest canvi l'expedient pugui ser aprovat en la comissió informativa d'Hisenda que se celebrarà el mateix dia i poder dur-lo a debat al ple del vespre.

El ple, com és habitual finalitzarà amb les propostes d emocions que puguin presentar els diferents grups, les informes de presidència i els precs i preguntes. En el cas de les mocions, consta una de presentada per Junts per Altafulla reclamant a l'Estat el traspàs del servei de rodalies i mitja distància a la Generalitat.
Francesc Farré, regidor d'Hisenda d'Altafulla
Francesc Farré, regidor d'Hisenda d'Altafulla
Social
Et recomanem
Concert de gralles pels 50 anys dels Castellers d'Altafulla
10 de juny a les 20:00h. a l'Era de l'Ixart
Organitza: Castellers d'Altafulla
Torneig benèfic de Quidditch
10 i 11 de juny de 09:00h. a 17:00h. a l'estadi municipal
Més informació a: altafulla.cat
XXIII Nit de Bruixes
30 de juny i 1 de juliol de 18:00h. a 00:00h.
Més informació a: altafulla.cat
Agenda Cultural i Programació a la sala La Violeta
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Entrades disponibles a: lavioleta.sacatuentrada.es