Notícies
Foto: Ajuntament de Roda de Berà
22 de setembre del 2022
Els autònoms i petits industrials ja poden tornar a la deixalleria de Roda de Berà després que l'empresa gestora ho hagués prohibit
Des del consistori es demana la celebració d'un Consell d'Alcaldes per tractar amb el Consell Comarcal del Tarragonès les deficiències del servei
L'empresa gestora de la Deixalleria supramunicipal de Roda de Berà, Fomento de Construcciones y Contratas Medio Ambiente, ha rectificat aquest dijous la mesura polèmica de no deixar accedir a les instal·lacions als autònoms i petits industrials. Així ho ha informat tant a Roda de Berà com a la resta de municipis als que es dona servei, Bonastre, Creixell i la Pobla de Montornès.

La Policia Local de Roda de Berà ja ha intervingut aquest dimecres a les instal·lacions tot retirant la cartelleria que l'empresa havia col·locat a l'entrada del recinte prohibint l'accés a les instal·lacions. Aquesta acció, junt amb la carta enviada per l'alcalde rodenc Pere Virgili i a la pressió exercida, ha fet que l'empresa hagi donat una passa enrere en la seva decisió.

Amb tot, des de Roda s'han demanat explicacions tant als responsables de FCC Medio Ambiente com al Consell Comarcal del Tarragonès, titular de les instal·lacions, i espera que la situació viscuda durant aquesta darrera setmana no es torni a repetir.

Com destaquen des del consistori, la deixalleria supramunicipal ofereix un servei fonamental perquè tant les famílies com els autònoms i petites empreses puguin gestionar els residus voluminosos. Amb la prohibició, ara rectificada, denuncien, l'únic que s'aconseguiria és que els camins rurals s'omplissin de runa, andròmines i brossa.

Segons Pere Virgili, aquests fets són una mostra més de la necessitat de celebrar un Consell d'Alcaldes de tots els municipis que formen part del conveni de col·laboració amb el Consell Comarcal del Tarragonès i que estan adherits al sistema de gestió del servei de recollida i tractament de residus municipals, amb FCC Medio Ambiente com a adjudicatària del servei. L'objectiu d'aquesta reunió seria tractar totes les deficiències del servei que ofereix l'empresa, i sobre les quals l'Ajuntament de Roda de Berà ja ha enviat diferents queixes en moltes ocasions.
Social
Et recomanem
Concert del cicle Altafujazz amb Xavi Díaz Grup
1 d'abril a les 20:00h. a la pallissa de l'Era del Senyor
Organitza: OilJazz
Art al carrer: mercat d'art d'Altafulla
2 d'abril a partir de les 10:00h. a l'Era del Senyor
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla
VI Pleamar Vintage Market
8 i 9 d'abril al parc de Voramar i entorns
Organitza: Associació Cultural Pleamar
Agenda Cultural i Programació a la sala La Violeta
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Entrades disponibles a: lavioleta.sacatuentrada.es