Notícies
Foto: Ajuntament d'Altafulla
23 de setembre del 2022
La tanca mòbil que delimita la plaça de l'Església d'Altafulla quan hi ha esdeveniments de pagament s'embelleix
L'artista local Orion Leim s'encarrega de pintar l'estructura amb motius paisatgístics d'aquest mateix racó de la Vila Closa
La plaça de l'Església s'ha convertit en els últims anys en l'epicentre de l'activitat cultural de la vila a l'aire lliure tant amb espectacles de pagament o d'accés lliure i gratuït. Per als primers, per tal d'acotar el recinte s'instal·la una tanca que actua de barrera i que, pot tenir un impacte visual poc agraït. És per això que des de l'Ajuntament d'Altafulla s'ha decidit intentar incorporar aquesta estructura en el paisatge de l'entorn tot fent-la més amable. Una acció que es fa a través de la pintura mural d'aquesta instal·lació mòbil que es posa i es treu a conveniència, segons les necessitats dels espectacles que s'hi ha de celebrar.

L'alcaldessa d'Altafulla, Montse Castellarnau destaca aquesta acció com una iniciativa que permet minimitzar aquest impacte i embellir la plaça els dies que cal instal·lar la tanca.

L'encarregat de fer aquesta pintura mural és l'artista d'Altafulla Orion Leim de qui Castellarnau valora la qualitat de les obres que fa, algunes de les quals es poden gaudir en diferents indrets del terme municipal.

20220923_CASTELLARNAU_Leim

Orion Leim ha explicat a Altafulla Ràdio que el mural que està pintant permet una integració completa en l'entorn, ja que representa la mateixa imatge de la plaça que la tanca està tapant. Així, la feina de l'artista consisteix en fer coincidir realitat i ficció en una imatge que s'assimila a una trampa visual.

El dibuix i la pintura de la tanca s'espera que estiguin enllestits en els pròxims dies, previsiblement a principis de la setmana vinent. Aleshores ja es podrà gaudir en tots els esdeveniments que la requereixin. El primer serà el Festival Divines, que aterra a l'escenari de la plaça de l'Església el 30 de setembre.

Des del consistori d'Altafulla confien a continuar comptant amb l'aportació del fons també enguany i continuar programant activitats i accions encaminades a lluitar contra aquesta xacra social.
Montse Castellarnau, alcaldessa d'Altafulla
Montse Castellarnau, alcaldessa d'Altafulla
Orion Leim, artista
Social
Et recomanem
6è Festival Divines: lletres, música i vi
30 de setembre a les 21:00h. a la plaça de l'Església
Organitza: Associació Cultural Etcètera
Descobreix l’entorn natural: itinerari pels arbres d’interès
1 d'octubre a les 10:00h. des del Museu Etnogràfic
Informació i inscripcions al 655 486 115 i a joan@hortdelasinia
Programació a la sala La Violeta
Octubre: Maria Arnal i Marcel Bagés + Ovelles
Entrades: lavioleta.sacatuentrada.es
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla