Notícies
Foto: Castellers d'Altafulla
23 de setembre del 2022
Els Castellers d'Altafulla, amb la màxima il·lusió per participar al Concur7 de Torredembarra
Els liles hi duran segur el 3 i el 4 de 7 mentre valoren si apostar com a tercera opció pel 2 de 6 o el pilar de 5
Ja està aquí, una de les cites més desitjades per les colles castelleres, el Concurs de Castells de Tarragona comença la seva edició del 2022 aquest diumenge amb la prèvia de Torredembarra. El Concur7 és el germà petit del Concurs, amb colles més modestes però igualment afamades per completar una bona diada. I els Castellers d'Altafulla, malgrat els càlculs inicials que els deixaven fora de la comtessa, també hi seran. I ho faran amb castells que ja han tirat en alguna ocasió aquesta temporada a plaça i que han treballat força bé al local d'assaig, com destaca el seu cap de colla, el Pruden Moreno, qui ha assenyalat a Altafulla Ràdio que competiran amb castells puntuables com el 3 de 7 i el 4 de 7, a més del 2 de 6 o bé el pilar de 5.

Moreno ha explicat que poden plantejar-se aquestes construccions gràcies al compromís d'una setantena de camises que ja han confirmat la seva presència al certamen. Un fet que, sens dubte, servirà perquè els liles puguin descarregar amb solvència i amb el màxim suport els castells que han preparat. La il·lusió, en aquest sentit, és gran, com assegura Moreno, ja que es tracta d'una cita especial per tots els castellers.

Tot i les previsions meteorològiques, que auguren pluja aquest cap de setmana, Moreno confia en que es pugui celebrar l'esdeveniment, com és tradicional, a la plaça del Castell de Torredembarra, un marc incomparable de la vila veïna. La comtessa s'iniciarà a les 10h i en cas de pluja, però, no es suspendria pas sinó que es traslladaria al pavelló Sant Jordi, on, de fet, ja es va celebrar en una ocasió, al 2016. Un emplaçament alternatiu, però, que no acaba d'agradar les colles, principalment per l'acústica, que pot fer perdre el fil de les gralles pròpies, i lògicament perquè no és el mateix que fer castells a l'aire lliure, en una plaça real.
La transmissió del Concur7 podrà seguir-se en directe per Altafulla Ràdio, amb producció de TAC12.
Pruden Moreno, cap de colla dels Castellers d'Altafulla
Pruden Moreno, cap de colla dels Castellers d'Altafulla
Social
Et recomanem
Festa del Grafisme
Dissabte i diumenge, 7 i 8 d'octubre a diferents espais
Tallers, exposicions, performances, música,... Programa a banda
Altafujazz: Victor de Diego on Trane the music of John Coltrane
Dissabte 7 d'octubre, 20.30h, La Violeta
La vida de les elits vora Tarraco, visita guiada Vil·la Munts
Diumenge 8 d'octubre d'11h a 12.30h
Preu: 5€ Entrades a: www.mnat.cat/entrades
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla