Notícies
Foto: Altafulla Bloc
13 de juliol del 2015
La torre de9fm dels Castellers de Vilafranca encapçalen la millor Diada de les Cultures d’Altafulla
Els Castellers d’Altafulla signen la primera actuació de castells de 7 amb el 3d7 i el 4d7
La Diada de les Cultures d’Altafulla d’aquest dissabte passarà de ben segur a la història. Verds, Vella i Xiquets van protagonitzar la millor actuació que ha vist mai Altafulla, amb un balanç extraordinari encapçalat per la torre de 9 dels Castellers de Vilafranca i els sis castells de 9 en una tarda gairebé rodona. I com no podia ser d’una altra manera, els Castellers d’Altafulla van signar la primera actuació de l’any amb dos castells de 7.

D’aquesta manera, els Verds es van anotar la torre de 9 amb folre i manilles, la segona de l’any, en una nova demostració del domini dels de Vilafranca sobre aquesta construcció. La van enfilar amb l’entrada de dosos i la van completar amb molta comoditat, demostrant molta confiança en una estructura que a Altafulla no es veia des de l’any 1999, també descarregada pels vilafranquins. Abans descarregaven un sòlid 3de9 amb folre i completaven el 4de9 folrat de la tercera ronda, marcat per les mides a terços, una mica estirats en un dels pilars. La manca de camises va fer desistir els de Pere Almirall del primer pilar de 8fm de la temporada i es van decantar pel de 7.

Per la seva banda, la Colla Vella dels Xiquets de Valls es van apuntar la segona millor actuació gràcies a la primera tripleta de l’any. Els de la camisa rosada, després del seu viatge per la Xina, van demostrat un gran nivell, descarregant el seu 3de9 amb folre amb indiscutible solvència. No obstant, l’estrena del 4de9 amb folre va presentar dubtes en un dels terços, però la resta del castell es va mostrar sòlid i el van defensar amb confiança. I acabarien llavors amb el 4de8 amb el pilar al mig i el pilar de 7 amb folre que va servir per arrodonir la millor actuació dels rosats d’enguany, deixant a banda la diada de Sant Joan.

I els Xiquets de Tarragona, una colla que s’aprecia molt la plaça altafullenca, també va portar a plaça la primera tripleta de l’any. Ho van fer descarregant un 3de9 amb folre, tot i que en la segona ronda, només podrien carregar el 4de9 amb folre, després d’un intent desmuntat. Malgrat això, la resposta dels matalassers va ser molt bona ja que van continuar el seu programa previst descarregant el 5de8, el cinquè del curs, a més del pilar de 6. Roger Peiró, cap de colla dels matalassers, satisfet amb els resultats també va felicitar a la colla local per la diada que van protagonitzar els liles.
I per últim la colla local, els Castellers d’Altafulla, van complir amb els seus objectius i van protagonitzar la primera actuació amb dos castells de 7, fent el segon 3de7 i estrenant el 4de7. Van tancar la seva actuació completant el 4de6 amb l’agulla en tercera ronda, una jornada rodona i celebrada per la colla. Pol Munté, cap de colla dels liles, felicitava als camises per la feina feta als assajos i amb la vista posada a la torre de 6.
Manel Urbano, cap de colla de la Vella de Valls
Roger Peiró, cap de colla dels Xiquets de Tarragona
Pol Munté, cap de colla dels Castellers d'Altafulla
Social
Et recomanem
Festival Di(vi)nes: Glòria Ganga i Raquel Lúa
9 d'octubre a les 21:00h. a la plaça de l'Església
Organitza: Associació Cultural Etcètera
Triatló popular: Just Tri-Altafulla
Dissabte 10 d'octubre
Més informació a justriseries.com/altafulla
Descobreix l'entorn natural d'Altafulla: els arbres d'interès
10 d'octubre a les 10:00h. des del Museu Etnogràfic
Informació i reserves al 655 486 115 i a joan@hortdelasinia.com
Visita ‘La vida de les elits vora Tàrraco’
11 d'octubre a les 11:00h. a la vil·la romana dels Munts
Preu: 5 euros. Venda d’entrades a www.mnat.cat/entrades