Notícies
Foto: Meteocat
23 de setembre del 2022
El Govern alerta que els episodis de pluja seran cada cop més freqüents, violents i impredictibles a conseqüència del canvi climàtic
El Servei Meteorològic de Catalunya preveu modernitzar els quatre radars dels anys 90 en els propers tres anys, i la xarxa de detecció de llamps
La Generalitat de Catalunya ha alertat aquest dijous, que els episodis de pluja seran cada cop més freqüents, violents i impredictibles, com a conseqüència del canvi climàtic. Per a avançar-se a aquestes situacions, el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) preveu modernitzar els radars i també la xarxa de detecció de llamps.

S'ha de tenir en compte, que en els últims 10 anys les pluges són el fenomen natural que ha provocat més morts i danys a Catalunya, i la situació tendeix a empitjorar. La directora del SMC, Sarai Sarroca, ha dit que l'elevada temperatura de l'aigua, fa preveure una tardor complicada.

Les comarques amb més risc de patir inundacions sobtades de tardor són totes les del litoral i gran part del prelitoral a causa de la presència de rieres, barrancs i rius de poca capacitat. Per millorar tant la previsió com els avisos a la ciutadania, el Meteocat preveu substituir els quatre radars dels anys 90 els propers tres anys.
Sarai Sarroca, directora del SMC
Social
Et recomanem
Festa del Grafisme
Dissabte i diumenge, 7 i 8 d'octubre a diferents espais
Tallers, exposicions, performances, música,... Programa a banda
Altafujazz: Victor de Diego on Trane the music of John Coltrane
Dissabte 7 d'octubre, 20.30h, La Violeta
La vida de les elits vora Tarraco, visita guiada Vil·la Munts
Diumenge 8 d'octubre d'11h a 12.30h
Preu: 5€ Entrades a: www.mnat.cat/entrades
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla