Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
23 de setembre del 2022
Les pluges intenses d'aquest divendres inunden carrers, particulars i equipaments d'Altafulla
La Policia Local ha hagut d'assistir a persones grans que resideixen al barri marítim i conductors atrapats en els vehicles
Les intenses pluges que afecten la demarcació de Tarragona des d’aquest divendres al migdia comencen a afectar a Altafulla de forma perillosa. Després d’acumular aigua durant 8 hores, aproximadament, diverses zones de la vila han quedat inundades. I en aquesta ocasió n’hi ha més a banda de Baix a Mar, que és el lloc més afectat quan les precipitacions són de tal magnitud. Un exemple és el Pavelló Poliesportiu, però també una de les llars d'infants, l'escola La Portalada, el camp de futbol, la comissaria o la ràdio.

L’alcaldessa d’Altafulla, Montse Castellarnau, ha assegurat que “els danys són evidents en diverses zones de la vila, habitatges particulars i dependències municipals". I que ara, "el més important és treure l’aigua de les cases i equipaments inundats, i sobretot, anar amb molta cura".

Poc després de parlar amb l’alcaldessa, la Policia Local d’Altafulla ha informat als nostres micròfons d’una persona que ha resultat ferida. Es tracta d’un turista holandès allotjat al càmping Santa Eulàlia, i al qual li hauria caigut una branca d’arbre a sobre.

El sergent Jordi Gil també ha explicat que els agents han hagut d’assistir a persones grans que resideixen al barri marítim, i que es trobaven a casa en els pitjors moments del temporal. Paral·lelament, han hagut de socórrer diversos conductors, que havien quedat atrapats en els seus vehicles.

Castellarnau ha catalogat tot plegat “d’una situació catastròfica”, i ha enumerat les incidències de les quals es té constància a hores d’ara. Per fer un balanç global, probablement caldrà esperar a demà, amb el desig que la pluja s’aturi en algun moment.

En les primeres hores de les pluges, la Policia Local d’Altafulla ha tallat l’accés al barri marítim i el trànsit en diversos carrers com Via Augusta, Via Herculea o Consolat de Mar, que després han quedat inundats. També ha succeït el mateix en baixos i garatges particulars, tot i que “afortunadament no s’han lamentat danys personals”, ha avançat el regidor Hèctor López Bofill.

També s’han vist afectades altres zones. Per exemple, la rotonda del Puntet, que presenta un volum d’aigua important. Igual que l’entrada des de Tarragona, on dos cotxes han quedat atrapats per l’aigua entre la gasolinera i el pont del Gaià. Li ha passat al mateix a un cotxe que ha sortit a la carretera entre la Móra i les hortes de Tamarit.

Els Bombers de la Generalitat de Catalunya han notificat 63 avisos des de les 18.30h i fins a les 20h, 9 dels quals han sigut des d’Altafulla. La majoria han estat a Tarragona amb 24, i també al Catllar amb 13.

Molt a prop d’Altafulla, a Ferran, el castell s’ha esfondrat parcialment per la banda que toca a la carretera que enllaça Altafulla amb la Riera de Gaià i l’N-340. Les pedres ocupen pràcticament tot el vial, i cal anar molt amb compte si s’hi circula.

Les pluges també s’han extralimitat als municipis que envolten Altafulla en major o menor mesura. El cas més greu és el de la ciutat de Tarragona, on a les 19h havien caigut 100 litres per metre quadrat. Diverses zones de la ciutat han quedat inundades, fins al punt que l’aigua s’ha endut els cotxes que hi havia aparcats. També s’ha inundat la zona de vestidors de l’Hospital de Santa Tecla, sense afectacions a l’àrea assistencial, mentre que els Mossos d’Esquadra han evaquat una zona parcial del càmping Las Palmeras.

Lògicament, l’Ajuntament de Tarragona ha suspès totes les activitats programades en el programa de les festes de Santa Tecla. Per fer-nos una idea de la situació, el telèfon d’emergències 112 ha rebut 618 trucades fins a les 20h, relacionades amb 372 incidències amb aquesta circumstància. 371 s’han fet des de la capital, i 40 des del Catllar, entre altres municipis.
Montse Castellarnau, alcaldessa d'Altafulla
Montse Castellarnau, alcaldessa d'Altafulla
Jordi Gil, sergent de la Policia Local d'Altafulla
Social
Et recomanem
Teatre a la Violeta: 'Llarg dinar de Nadal', amb Bruna Cusí
24 de novembre a les 19:00h. a la Violeta
Consulta-la sencera a: lavioleta.sacatuentrada.es
Dia per a l'eliminació de la violència contra les dones
25 de novembre a les 18:00h. a la plaça del Pou
Consulta el programa a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla
Programació a la sala La Violeta
Consulta-la sencera a: lavioleta.sacatuentrada.es