Notícies
14 de juliol del 2015
Es reinicia la neteja de la platja dels Muntanyans
Després d’unes setmanes on la prioritat era protegir una espècie animal en risc, la cura mediambiental torna a ser en primer pla
Aquesta setmana s’ha reiniciat el procés de neteja mecànica de la torrenca platja dels Muntanyans. En els darrers mesos, aquesta neteja s’ha realitzat de manera manual per tal d’eliminar plàstics i altres materials voluminosos que arrossega la mar a causa dels temporals, i només s’ha deixat sobre la sorra les restes d'algues que representen una aportació addicional de minerals i iode a la sorra que garanteix la seva qualitat natural.

Abans de reprendre aquest procés de neteja, la prioritat mediambiental a la zona era protegir una espècie vulnerable i en risc com és el corriol camanegre, un ocell típic de les zones amb platja. Els motius d’aquesta protecció prioritària són les molèsties humanes directes, l'entrada d'animals de companyia com ara gats i gossos, l'entrada d'espècies no controlades per depredadors naturals i afavorides per brossa o bé l'entrada d'espècies exòtiques invasores que es puguin alimentar d’aquest ocell.

Durant l'estiu, la platja dels Muntanyans es netejarà com a mínim un cop per setmana en la zona propera a la mar i a mà en les zones protegides amb els encordats. La màxima prioritat torna a ser la neteja i la cura mediambiental de les zones més afectades al territori, i la platja dels Muntanyans no és una excepció.
Social
Et recomanem
Festival Di(vi)nes: Glòria Ganga i Raquel Lúa
9 d'octubre a les 21:00h. a la plaça de l'Església
Organitza: Associació Cultural Etcètera
Triatló popular: Just Tri-Altafulla
Dissabte 10 d'octubre
Més informació a justriseries.com/altafulla
Descobreix l'entorn natural d'Altafulla: els arbres d'interès
10 d'octubre a les 10:00h. des del Museu Etnogràfic
Informació i reserves al 655 486 115 i a joan@hortdelasinia.com
Visita ‘La vida de les elits vora Tàrraco’
11 d'octubre a les 11:00h. a la vil·la romana dels Munts
Preu: 5 euros. Venda d’entrades a www.mnat.cat/entrades