Notícies
15 de juliol del 2015
Es redueixen en un 50% les donacions de sang a Altafulla
Aquest dimarts només s’han registrat 17 donacions, i el principal motiu del descens són les vacances d’estiu de molts altafullencs
La donació de sang d’aquest dimarts 14 de juliol ha deparat unes xifres molt pobres, lluny de les previsions. El total de persones que es van apropar al Centre de Salut d’Altafulla va ser de 21, de les quals quatre donacions van ser rebutjades. Per tant, el nombre final de donants vàlids ha estat de 17.

El motiu d’aquests registres molt inferiors a les expectatives ha estat el fet que molts vilatans no hi siguin al municipi a causa de les vacances d’estiu. Des del Banc de Sang i Teixits també es fa una crida als estudiants, a la gent jove i als esportistes, persones sanes que són molt importants i que representen un volum significatiu de persones, i que no han realitzat donacions. Aquest missatge també es fa extensiu a altres pobles.

A la darrera cita, el passat més de febrer, es van registrar un total de 34 donacions, de les quals dues van ser rebutjades. Aquestes dades, no obstant, han registrat un clar descens del 50% en aquesta nova ocasió. Un municipi d’unes característiques com Altafulla hauria de recollir una xifra de donacions que girés al voltant de les 45 persones. Uns números que a final d’any es traduirien en unes 170 donacions. La realitat, però, encara està molt lluny d’assolir aquesta previsió.
Juan Álvarez, responsable del Banc de Sang a Altafulla
Social
Et recomanem
Festival Di(vi)nes: Glòria Ganga i Raquel Lúa
9 d'octubre a les 21:00h. a la plaça de l'Església
Organitza: Associació Cultural Etcètera
Triatló popular: Just Tri-Altafulla
Dissabte 10 d'octubre
Més informació a justriseries.com/altafulla
Descobreix l'entorn natural d'Altafulla: els arbres d'interès
10 d'octubre a les 10:00h. des del Museu Etnogràfic
Informació i reserves al 655 486 115 i a joan@hortdelasinia.com
Visita ‘La vida de les elits vora Tàrraco’
11 d'octubre a les 11:00h. a la vil·la romana dels Munts
Preu: 5 euros. Venda d’entrades a www.mnat.cat/entrades