Notícies
16 de juliol del 2015
Altafulla acull una jornada tècnica sobre Horts escolars ecològics aquest divendres
Tindrà lloc entre dos quarts de deu del matí i un quart de dues del migdia, l’entrada és gratuïta i cal una inscripció prèvia
Altafulla acull aquest divendres una jornada tècnica sobre com dissenyar horts escolars ecològics. Tindrà lloc a l’Hort de La Sínia durant tot el matí.

La creació i el manteniment d’aquest hort és un instrument pedagògic molt important a les escoles, i que ofereix models didàctics que potencien la comprensió dels conceptes de biodiversitat, ecosistemes i ecologia bàsica. Faciliten també la comprensió de les interrelacions dels éssers humans entre si i amb la natura, tot això dins el marc d’un projecte educatiu global. Des de l’organització de l’esdeveniment preveuen l’assistència d’una vuitantena de persones.

L’inici de la jornada tindrà lloc a dos quarts de deu del matí, amb la breu presentació a càrrec del director dels Serveis Territorials del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) a Tarragona. A continuació, i de forma immediata, l’enginyera agrònoma Montse Escutia, autora del llibre “L’hort escolar ecològic”, presentarà els aspectes generals a considerar en el disseny d’aquests horts.

A un quart de dotze del matí tindrà lloc l’espai “L’hort, un espai d’aprenentatge”, amb l’Escola Santa Caterina, de Vinyols i els Arcs, i dos quarts d’hora després serà l’Escola Marcel•lí Esquius, de Miami Platja, Mont-roig del Camp, qui agafi les regnes amb la ponència “L’hort, una eina de vida”. A un quart d’una del migdia està previst un col•loqui.

Finalment, a tres quarts d’una del migdia, Joan Vives, coordinador del Centre d’Educació Ambiental de l’Hort de la Sínia, clourà la jornada amb una visita de trenta minuts oferint una visita a l’Hort de la Sínia, un dels espais més reconeguts del Baix Gaià.

L’entrada és lliure i gratuïta, però cal inscriure’s prèviament a través de tres vies: el portal web ruralcat.net, el correu electrònic jgilsantos@gencat.cat o el número de telèfon 977.250.450.
Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural A Tarragona
Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural a Tarragona
Social
Et recomanem
Per a informacions oficials sobre el coronavirus:
Web: www.canalsalut.gencat.cat/coronavirus
Per a consells i última hora actualitzada sobre el coronavirus:
Facebook, Twitter i Telegram: @salutcat / Instagram: @salut_cat
Ajuda a majors de 60 anys i col·lectiu de risc a Altafulla:
Telèfon: 977 650 008
Per a consells i última hora actualitzada a Altafulla:
Facebook: @ajuntament.altafulla / Twitter: @ajAltafulla