Notícies
Foto: Arxiu
28 d'octubre del 2022
L’atur ha pujat en 400 persones entre juliol i setembre a la demarcació de Tarragona
Les xifres han millorat respecte al mateix període de l’any passat amb 5 mil desocupats menys respecte aleshores
L’atur ha pujat en 400 persones entre juliol i setembre a la demarcació de Tarragona, i se situa en el 10,7%, una dècima per sobre del trimestre anterior. En canvi, en comparació amb l’any passat, l’índex de desocupats ha baixat un punt. Tot plegat es desprèn de l’Enquesta de Població Activa que ha publicat aquest dijous l’Institut Nacional d’Estadística.

Aquesta conclou que durant l’estiu l’atur ha pujat una mica, però les xifres han millorat respecte al mateix període de l’any passat. Llavors hi havia 47.300 persones buscant feina al territori, gairebé 5 mil més que enguany.

Durant l’últim trimestre qui més ha notat l’increment d’atur han estat les dones. Per sector, només els serveis han guanyat ocupats aquest estiu, gràcies a la recuperació del sector turístic. En la resta de sectors ha pujat l’atur, especialment a la indústria que té 5 mil empleats menys que el trimestre anterior, si bé en comparació amb l’any passat, l’evolució és lleugerament positiva.

El ministre d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luís Escrivà ha valorat les dades de l’EPA en una visita a Tarragona. Escrivà ha destacat la resiliència de l’economia catalana, tot i les difícils condicions internacionals.

De fet, Catalunya ha superat el rècord d'ocupació en un tercer trimestre des del 2007 amb 3,59 milions d'ocupats. Són 80 mil més que l’any passat.

Escrivà ha assenyalat que, si bé hi ha més gent que busca feina, l’important és que en paral·lel puja el nivell d’ocupació. A més, ha remarcat que Espanya és el país d'Europa que més feina està creant.

El ministre també s’ha referit a la falta de personal a les oficines de la Seguretat Social a Tarragona. Ha dit que es treballa per reforçar les plantilles, després d’una dècada de congelació. El tema s’ha avaluat, de fet, aquest dijous en una reunió a la Subdelegació.
José Luis Escrivà, ministre d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions
Social
Et recomanem
Conferència 'Inundabilitat d'Altafulla: La Rasa i Baix a Mar'
Divendres 10 de febrer, a les 19:00h, a la Sala Teresa Manero
Organitza Centre d'Estudis d'Altafulla
Visita als Munts 'La vida de les elits vora Tàrraco'
Diumenge 12 de febrer, d'11 a 12:30h, Vil·la romana dels Munts
Organitza Museu Nacional Arqueològic de Tarragona
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla
Programació a la sala La Violeta
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Entrades disponibles a https://lavioleta.sacatuentrada.es/ca