Notícies
16 de juliol del 2015
L’Altacústic arriba divendres a Altafulla per instal•lar-s’hi durant tres dies i omplir la Vila Closa de música independent i de petit format
El cantautor Roger Mas serà l’encarregat de tancar diumenge la mostra en aquesta segona edició que amplia els concerts i els dies del certamen
A falta de dos dies per començar l’Altacústic, ja està tot apunt perquè els deu grups participants omplin la Vila Closa d’Altafulla de música independent i de petit format per als amants de la música no comercial. Tres dies de concert, en tres escenaris diferents com són l’Escenari del Pou, a la plaça del Pou; l’Escenari de la Placeta, a les escales de la Placeta, i l’Escenari Estrella, a les escales del Carrer Nou, en la segona edició de l’Altacústic, el Festival de Música Independent i de Petit Format. Se celebra aquest divendres 17, dissabte 18 i diumenge 19, “un dia més que l'any passat, després de l'èxit obtingut”, segons ha explicat Jordi Molinera, regidor de Cultura.

El divendres, a les 19:30h, els altafullencs Òscar i Maria Vidal obriran el festival per donar pas a Nico Roig, Copa Lotus, el grup altafullenc Satèl•lit, que presentarà el seu àlbum “Aeroports”, i Quart Primera, en els escenaris de la Placeta, Estrella i Plaça del Pou.
Ja dissabte, en els mateixos escenaris, actuaran a partir de les vuit del vespre, Núria Graham, Ferran Palau, Pearson, Nyandú i Es Declivi (amb Joan Colomo, Mau Boada, d’Esperit!, i Joan Pons, d’El Petit de Cal Eril).

I el diumenge, serà el cantautor solsonenc Roger Mas l’encarregat de tancar la mostra en la seva actuació a les escales del carrer nou, a partir de les vuit del vespre. El concert de Roger Mas és l'únic de pagament (12€ entrada anticipada, i 15€ a taquilla), mentre que tots els altres tenen entrada lliure. Queden ja poques entrades per aquest concert que es poden adquirir a www.tarracoticket.cat/ o a l’Oficina de Turisme d’Altafulla. El festival arriba a Altafulla amb novetats respecte l’any passat.

Jordi Molinera, regidor de Cultura, ha subratllat que l’Altacústic “enriqueix l'oferta musical de l'estiu d'Altafulla” on es pot trobar la música clàssica, del Festival Internacional de Música que comença el 5 d’agost, i també aquests concerts acústics de petit format “en els racons més bells de la Vila Closa”. A través de l'experiència de la primera edició, l’Altacústic atreu a músics i públic de tot el territori català, “amants de la música no comercial i del país”.

Precisament la revista Enderrock l’ha catalogat com un dels certàmens en més “encant” en aquestes dates als Països Catalans. Segons Molinera, “l’any passat es va crear una marca” amb aquest esdeveniment, que va superar els 2.000 assistents. De cara a aquesta edició, el regidor de Cultura preveu com a mínim mantenir i consolidar els extraordinaris resultats del 2014.

La programació del festival, així com els escenaris, i els restaurants on sopar es poden consultar a www.altacustic.cat o a la pàgina de Facebook Altacústic i a Twitter @altacustic. L’Altacústic està organitzat per la regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Altafulla i compta amb el suport d’Estrella Damm i els restaurants de la Vila Closa. Té un pressupost de 10.000 euros.
Jordi Molinera, regidor de Cultura
Jordi Molinera, regidor de Cultura
Jordi Molinera, regidor de Cultura
Social
Et recomanem
Per a informacions oficials sobre el coronavirus:
Web: www.canalsalut.gencat.cat/coronavirus
Per a consells i última hora actualitzada sobre el coronavirus:
Facebook, Twitter i Telegram: @salutcat / Instagram: @salut_cat
Ajuda a majors de 60 anys i col·lectiu de risc a Altafulla:
Telèfon: 977 650 008
Per a consells i última hora actualitzada a Altafulla:
Facebook: @ajuntament.altafulla / Twitter: @ajAltafulla