Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
31 d'octubre del 2022
Tira endavant l'Expedient de Modificació de Crèdit que permetrà al consistori fer front a pagaments urgents i cobrir els mesos que queden fins finals d'any
Junts retreu a Alternativa "doblegar-se" davant pressions de l'oposició i ataca el regidor no adscrit Xavier Rofas, a qui demana novament l'acta
L'Expedient de Modificació de Crèdit número 6 finalment ha rebut el vistiplau del ple municipal de l'Ajuntament d'Altafulla i podrà executar-se amb normalitat. Tots els grups municipals hi han votat a favor excepte l'EINA-ERC, que ha decidit abstenir-se. Aquest document ha de permetre abonar unes factures d'actuacions ja fetes i per nodrir pressupostàriament l'actuació de l'administració d'aquí a final d'any. Factures com les del Pleamar Vintage Market, de maquinària diversa tant de la Brigada com de la Policia local, o reparacions fetes a equipaments municipals, a més d'estudis i treballs tècnics d'Urbanisme, per mencionar-ne només algunes.

El regidor d'Hisenda, Francesc Farré, ha explicat que el document inicial, que es va dur al ple en dues ocasions anteriors, al juliol i al setembre, ha estat modificat atenent a les peticions dels diferents grups de l'oposició.

Precisament l'atenció a algunes de les peticions de l'oposició, com per exemple reduir la partida destinada a la platja, ha estat aprofitada pel regidor de Junts per Altafulla Hèctor López Bofill, per acusar el govern municipal del qual fins fa un mes formava part, de "doblegar-se" davant aquests grups i més en concret davant "un ésser que no representa res ni ningú" en referència al seu excompany de bancada, Xavier Rofas, ara regidor no adscrit.

Prèviament, el mateix Rofas ha defensat el seu posicionament al ple de setembre, quan es va oposar a l'expedient. Rofas considera que la creació d'un nou document amb partides separades pel que fa a hores extres i pagaments urgents, demostra que aquest posicionament no va ser cap bloqueig, ja que el document va tirar endavant amb un decret. Una reivindicació similar és la que ha fet la regidora del PSC Inma Morales.

Mentre, la regidora d'ARA, Natalia Sanz, que sempre ha votat a favor de la modificació de crèdit, s'ha felicitat per l'entesa entre els diferents grups polítics del consistori.

Tots els anteriors han votat favorablement a aquest punt de l'ordre del dia mentre que l'EINA s'hi ha abstingut. El portaveu dels republicans, Jordi Molinera, ha argumentat que no s'usen partides ja existents per cobrir tot l'expedient i la majoria de partides continua bevent del romanent. Igualment, ha assegurat que el govern ha resolt la qüestió de les hores extres dels treballadors municipals amb un expedient a banda, tal com havien suggerit des de l'oposició.

Aquest ha estat el punt de l'ordre del dia que ha suposat un debat més extens al ple de l'Ajuntament mentre que la resta de punts s'han aprovat per unanimitat. Punts molt de tràmit com la dació de compte dels decrets d'alcaldia, que, amb tot, ha suscitat la denúncia de l'EINA per no poder comptar amb el coneixement del contingut d'alguns d'aquests decrets.

Igualment, ha prosperat amb el mateix acord l'aprovació del conveni interadministratiu de turisme del Baix Gaià. Un conveni que permet la creació d'un ens jurídic comú per als diferents pobles de la subcomarca per tal de treballar iniciatives en l'àmbit del turisme a la zona i poder donar agilitat a aquestes accions, com ha explicat el regidor de Turisme Jaume Sánchez. En la mateixa línia s'ha pronunciat l'exregidora de Turisme, Natalia Sanz, representant d'ARA Altafulla.

El ple ordinari d'octubre, malgrat comptar amb un ordre del dia breu i que ha prosperat amb agilitat, ha tornat a allargar-se en el tram final, amb el torn de precs i preguntes, que ha fet que aquesta sessió hagi finalitzat quan passaven 10 minuts de les 7 de la tarda.
Francesc Farré, regidor d'Hisenda d'Altafulla
Hèctor López Bofill, portaveu de Junts per Altafulla
Jordi Molinera, portaveu de l'EINA
Social
Et recomanem
Conferència 'Inundabilitat d'Altafulla: La Rasa i Baix a Mar'
Divendres 10 de febrer, a les 19:00h, a la Sala Teresa Manero
Organitza Centre d'Estudis d'Altafulla
Visita als Munts 'La vida de les elits vora Tàrraco'
Diumenge 12 de febrer, d'11 a 12:30h, Vil·la romana dels Munts
Organitza Museu Nacional Arqueològic de Tarragona
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla
Programació a la sala La Violeta
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Entrades disponibles a https://lavioleta.sacatuentrada.es/ca