Notícies
Foto: Ajuntament de Torredembarra
03 de novembre del 2022
La nova comissaria dels Mossos d'Esquadra a Torredembarra serà una realitat el 2024
Les obres tenen un pressupost de 4 MEUR i el termini d'execució és de 18 mesos
Amb el gran forat que ha de contenir els fonaments del futur edifici ja excavat i amb les màquines treballant cada dia, sembla que, ara sí, va de debò. La comissaria dels Mossos d'Esquadra a Torredembarra ja ha entrat en el compte enrere per ser una realitat l'any 2024, segons ha anunciat el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, en una visita d'obres realitzada aquest dimecres als terrenys del carrer dels Bonafilla, a la urbanització de la Nova Torredembarra.

Aquest nou equipament ha estat llargament reivindicat pel territori al qual ha de donar servei, a Torredembarra, en primer terme, i a tot el Baix Gaià. Poblacions amb policia local com Altafulla, Creixell i Roda de Berà i també a la resta de municipis de la subcomarca. Serà, doncs, com a destacat Elena, d'un reforç de la proximitat policial per a aquests municipis i un "donar compliment al projecte de territorialització" del cos de Mossos d'Esquadra.

Per la seva banda, l'alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira, ha explicat que la posada en funcionament d'aquesta comissaria suposarà "entendre el territori, en matèria de seguretat, amb una planificació integrada". Això permetrà, ha afegit, que policies locals i Mossos d'Esquadra "col·laborin com si fossin un sol cos" i es permeti que, al seu torn, cadascú realitzi les tasques que li són pròpies, ja que actualment les policies locals estan assumint funcions que pertocarien al cos autonòmic.

Per enllestir la nova comissaria es compta amb un termini de 18 mesos i un pressupost de 4 MEUR. Aquest equipament acollirà els serveis bàsics de seguretat ciutadana, amb la finalitat de poder incrementar els que ja es presenten des de l'Àrea Bàsica Policial del Tarragonès. A més, la comissaria estarà preparada per donar resposta a requeriments de reforç de serveis policials que es puguin precisar puntualment, ja que es troba en una zona amb fort increment de població en època estival.
Eduard Rovira, alcalde de Torredembarra
Social
Et recomanem
Concert del cicle Altafujazz amb Xavi Díaz Grup
1 d'abril a les 20:00h. a la pallissa de l'Era del Senyor
Organitza: OilJazz
Art al carrer: mercat d'art d'Altafulla
2 d'abril a partir de les 10:00h. a l'Era del Senyor
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla
VI Pleamar Vintage Market
8 i 9 d'abril al parc de Voramar i entorns
Organitza: Associació Cultural Pleamar
Agenda Cultural i Programació a la sala La Violeta
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Entrades disponibles a: lavioleta.sacatuentrada.es