Notícies
Foto: Protecció Civil
03 de novembre del 2022
Satisfacció pel funcionament del simulacre de risc químic d'aquest dimecres al Camp de Tarragona
Destaquen algunes qüestions a ajustar com garantir que tots els veïns rebin l'alerta al mòbil, i que aquesta estigui en l'idioma que tenen configurat
Satisfacció entre les administracions locals, el Govern català i Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya després del simulacre de risc químic que s'ha fet aquest dimecres a la tarda al Camp de Tarragona. El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, ha dit que l'acció "és el començament d'una tasca" de prevenció que caldrà seguir treballant, i que "el confinament ha estat notable" amb la participació dels veïns i veïnes de Tarragona, la Canonja, Vila-seca, Salou i Reus.

Elena ha afirmat que el simulacre ha estat "un èxit" i ho ha atribuït "a la feina de voluntaris i professionals" i a tota la tasca informativa feta en les darreres setmanes. "S'han confinat centres comercials, entitats esportives, al centre de Vila-seca diuen que no hi havia ningú... això és que ha funcionat molt bé", ha exposat. Des d'Interior s'ha explicat que s'han rebut 54 trucades al 112 de veïns que o bé s'han alarmat en sentir les sirenes o volien saber si tractava d'un simulacre.

També ha posat bona nota a la reunió del consell assessor del Plaseqta, que ha comptat amb la participació dels municipis implicats, i ha afirmat que si es repetís un sinistre com el de fa quasi tres anys a IQOXE, ara sí que sabrien com actuar. "Els alcaldes tindrien ràpidament la informació a través de les seves policies locals i estarien avisats per Protecció Civil. Sabrien quin accident s'ha produït la consigna a donar. Tots els operatius sabrien quin rol han de tenir, quines carreteres han de tallar els Mossos. Sonarien les sirenes, es rebrien els missatges al mòbil, i la població sabria què ha de fer. La cadena funcionaria", ha assegurat Elena.

També hi ha qüestions que cal "ajustar" ha dit Elena. Per exemple, analitzar en quines zones s'han rebut exactament les alertes als mòbils, i assegurar-se que aquestes estiguin en l'idioma que els ciutadans tenen configurat el mòbil. Aquest dimecres, alguns han rebut l'avís en tres idiomes –català, castellà i anglès, altres només en anglès, i alguns tan sols en català i castellà.
Social
Et recomanem
Revetlla de Sant Joan
23 de juny a partir de les 21h a la zona verda del Castell
Programa complet a: www.altafulla.cat
Taller 'Educació sexual i literatura'
25 de juny a les 17h al museu etnogràfic
Inscripcions al Whatsapp: 608 589 530
XXIV Nit de Bruixes d'Altafulla
28 i 29 de juny a la plaça de l'Església i voltants
Programa complet a: www.altafulla.cat
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla