Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
04 de novembre del 2022
Els Gegants d'Altafulla celebren una despertada inèdita i multitudinària
La Xoixeta i el Bruixot han ballat amb la canalla i han sortit en cercavila acompanyats dels timbalers dels Diables Petits i els Grallers d'Altafulla
Poc abans de dos quarts de vuit del vespre la plaça del Pou ja s'ha omplert de gom a gom. Tots els nens i nenes presents s'han disposat en rotllana seguint les indicacions dels responsables dels Gegants i Nans d'Altafulla mentre observaven encuriosits i neguitosos les dues figures que romanien a terra estirades. Eren la Xoixeta i el Bruixot.

Campanetes a l'aire i en el moment clau, totes a sonar alhora. El soroll ha estat tan gran que els gegants no han tingut altra opció que despertar i començar a ballar al so de la música dels Grallers d'Altafulla i els timbalers dels Diables Petits d'Altafulla, la gran sorpresa de la nit. D'aquesta manera Diables i Gegants s'han unit en aquest dia tan especial, inèdit fins al moment, coincidint amb la celebració del desè aniversari dels Petits.

Famílies senceres s'han aplegat a la plaça del Pou per seguir un acte que ha estat multitudinari i que ha tingut un èxit que ni els mateixos Gegants i Nans d'Altafulla, els organitzadors, s'esperaven, com destaca amb sorpresa la presidenta de l'entitat Sheila Fernández.

Valoracions en la línia de les que també ha fet l'alcaldessa d'Altafulla, Montse Castellarnau, responsable de l'àrea de Festes.

El despertar dels gegants ha estat una bona manera de donar el tret de sortida oficiós a la Festa Major de Sant Martí, engrescant a grans i petits a gaudir de les celebracions i anticipant les sensacions que s'espera viure en els pròxims dies. Aquest divendres, l'inici oficial, amb el pregó.
Sheila Fernández, presidenta dels Gegants i Nans d'Altafulla
Montse Castellarnau, alcaldessa d'Altafulla
Social
Et recomanem
Diada castellera de Sant Jordi
20 d'abril a les 18h a la plaça del Pou
Amb: Colla C. de SPiSP, Xicots de Vilafranca i C. d'Altafulla
Fira de Sant Jordi
23 d'abril de 10h a 20h a l'avinguda Marquès de Tamarit
Programa de St. Jordi complet a: www.altafulla.cat
15a Cursa 1 de maig
1 de maig a partir de les 9:45h des de la Via Augusta
Organitza: Atletes d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla