Notícies
Foto: Ajuntament d'Altafulla
04 de novembre del 2022
La Festa Major d'Altafulla ja és aquí!
Aquest cap de setmana comencen les celebracions de Sant Martí amb actes com el pregó, la cercavila, la diada castellera i el correfoc i versots dels Diables Petits
Altafulla encara el primer cap de setmana de la Festa Major de Sant Martí 2022 amb un programa farcit d'actes que pretenen arribar a tot tipus de veïns i veïnes grans o petites i de gustos diversos. La d'enguany és la celebració de la normalitat festiva, sense cap restricció per la pandèmia i amb la llibertat de poder gaudir dels actes amb la germanor habitual que es viu al carrer en aquests dies de l'any tan esperats pels altafullencs.

El despertar dels Gegants aquest dijous ha estat un tastet d'allò que ha de venir els pròxims dies, començant ja per aquest divendres amb el que és el tret de sortida oficial de la Festa Major, el pregó. Un pregó que enguany vol ser un homenatge a la Brigada Municipal, per la seva tasca, precisament durant la pandèmia i el confinament. És per això que s'ha demanat a dos extreballadors, molt estimats pel poble, que pronunciïn el discurs. Seran el Pepe Caro i l'Enrique López, com a representants d'aquest servei imprescindible per la vila. En parla l'alcaldessa Montse Castellarnau.

Com és habitual abans del pregó, que es podrà seguir en directe per aquesta emissora, tindran lloc els coets d'esclat i el repic de campanes, a partir de les 19.45h. Aquest divendres, igualment, també té lloc un altre acte previ com és una taula rodona sobre novel·la negra a càrrec del Club de Novel·la Negra d'Altafulla, que compleix 10 anys. A les 19h al Centre d'Entitats.

Dissabte serà el dia gran per les entitats de folklore popular de la vila. És la cercavila que recorrerà els carrers d'Altafulla amb una colla convidada, com la Colla de Diables Infantil del Catllar, que hi participa amb motiu dels 10 anys dels Diables Petits d'Altafulla.

A partir de les 17h des de la plaça del Pou i tot seguit hi haurà el concert de gralles des de les escales de la Placeta amb Grallers del Catllar, de la Torre, els dels Bastoners d'Altafulla i els Grallers d'Altafulla.

Això serà a la tarda, però al matí també es podrà passejar per Altafulla amb un entorn dels seus arbres més singulars i també una visita guiada a la Vila Closa. Així mateix, a les 12h a l'envelat del Comunidor, toca moure l'esquelet amb Cat Rock en família.

Mentre que a les 13h la cita és amb el Centre d'Estudis d'Altafulla i la presentació d'un nou número del Gent de Bulla, amb el pintor Joan Anton Balcells com a protagonista.

I al vespre moment per anar al teatre, a la Violeta, de la mà de l'altafullenc Joan Maria Vidal i l'obra 'Trampes de Zorros', mentre que en sortir caldrà dirigir-se a l'envelat del Comunidor a gaudir de la nit de Djs, a les 23.30h.

L'alcaldessa Montse Castellarnau confia que la festa arribi a tants veïns com sigui possible i en gaudeixin al màxim i amb la prudència que correspon a una festa que vol ser lliure de violències i masclismes.

Diumenge 6 destaca per celebrar-se la gran diada castellera amb els Xiquets de Tarragona i els Bordegassos de Vilanova a més dels amfitrions, els Castellers d'Altafulla, a la plaça del Pou a partir de les 12.30h. I també pel correfoc, carretillada i versots dels Diables Petits, a partir de les 18h també a la plaça del Pou. Al matí la jornada estarà reservada a l'Open de Dòmino, a les 9h al Centre d'Entitats.
Montse Castellarnau, alcaldessa d'Altafulla
Montse Castellarnau, alcaldessa d'Altafulla
Social
Et recomanem
Taller de Pessebres
Dissabte 2 desembre de 17.30h a 20h
Centre d'Entitats. Més info: pessebristesaltafulla@gmail.com
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla