Notícies
Foto: Ajuntament d'Altafulla
04 de novembre del 2022
Joan Anton Balcells protagonitza un nou volum de la col·lecció Gent de Bulla, que es presenta aquest dissabte
El Centre d'Estudis d'Altafulla ha recopilat imatges d'obres del pintor i retratista gràcies a la col·laboració de la ciutadania
Aquest dissabte a les 13h a un lloc emblemàtic d'Altafulla com són les escales del carrer Major es presenta un nou volum de la col·lecció Gent de Bulla, dedicada a persones rellevants de la vila. El Centre d'Estudis capitaneja aquesta edició que se centra en la vida i obra del pintor i retratista altafullenc Joan Anton Balcells.

Un dels membres del Centre d'Estudis, Joan Carnicer, n'ha parlat en la secció setmanal que té l'entitat al programa 'L'Hora Local' d'aquesta casa. Carnicer explica quines van ser les primeres passes de Balcells, retratant els racons de la vila. Corrien els anys 70.

En el llibre es recullen un total de 8 escrits que evoquen la figura de Balcells des de diferents punts de vista, des dels més personals i intimistes com podria ser el del seu fill Toni o el de l'historiador Fonxo Blanch o la seva deixeble Laura Pijuan fins a altres que se centren més en la seva obra com el del president del Cercle Artístic d'Altafulla, Salvador Anton o el de Jaume Calatayud. També hi trobem referències al moviment intel·lectual a la vila el 82, de la mà d'Agustí Martí, i una aproximació als orígens genealògics de l'artista, amb els Balcells i els Gatell, de Teresa Balaguer i Salvador Rovira, respectivament. El mateix Joan Carnicer inicia els escrits amb un primer capítol de presentació de l'artista.

Els textos, però, comparteixen protagonisme amb les obres de l'artista. Unes obres que es reprodueixen al document gràcies a la col·laboració de persones que tenien obra de l'artista a casa i que l'ha cedit per poder-ne prendre fotografies i reproduir-les al llibre. Una col·laboració fruit de la crida que va fer l'entitat fa uns mesos i que ha rebut molt bona resposta, com destaca Carnicer.

Qui s'acosti aquest dissabte a les escales del carrer Major d'Altafulla podrà descobrir alguns detalls més d'aquesta publicació i adquirir-la, si així ho desitgen. La cita és dissabte dia 5 a les 13h, en el marc de la Festa Major de Sant Martí.
Joan Carnicer, membre del Centre d'Estudis d'Altafulla
Joan Carnicer, membre del Centre d'Estudis d'Altafulla
Social
Et recomanem
Concert del cicle Altafujazz amb Xavi Díaz Grup
1 d'abril a les 20:00h. a la pallissa de l'Era del Senyor
Organitza: OilJazz
Art al carrer: mercat d'art d'Altafulla
2 d'abril a partir de les 10:00h. a l'Era del Senyor
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla
VI Pleamar Vintage Market
8 i 9 d'abril al parc de Voramar i entorns
Organitza: Associació Cultural Pleamar
Agenda Cultural i Programació a la sala La Violeta
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Entrades disponibles a: lavioleta.sacatuentrada.es