Notícies
Foto: Arxiu - Altafulla Ràdio
07 de novembre del 2022
Les Jornades de la garrofa d'Altafulla reparteixen unes 700 racions, amb una repercussió de 20.000 euros entre els restaurants participants
La sorpresa i la satisfacció entre els comensals és la tònica dominant d'unes jornades que acusen la manca de continuïtat en un descens del volum de plats servits
Les Jornades gastronòmiques de la garrofa d'Altafulla s'han tancat aquest cap de setmana després de 17 dies en què han estat protagonistes en les cartes i menús de 8 restaurants de la vila. En aquests establiments s'hi ha arribat a repartir entre 650 i 700 racions, segons les primeres estimacions extretes de les dades reals dels primers dies, com ha explicat el regidor de Turisme i Comerç, Jaume Sánchez. Aquest volum de moviment, hauria tingut, al seu torn, una repercussió de 20.000 euros en els restaurants participants.

Segons el regidor, dels comentaris rebuts aquests dies per part tant de comensals com de restauradors es desprèn una satisfacció general tot i que sempre hi ha establiments que treballen més que altres. Igualment, destaca que el protagonisme de la garrofa sovint provoca reaccions de sorpresa entre aquells que la tasten per primera vegada en plats que no s'haurien imaginat mai que encaixés aquest ingredient.

Tot i les bones sensacions generals, enguany s'ha notat un descens en el volum de racions repartides entre els restaurants participants, cosa que s'atribueix en part a la manca de continuïtat en els últims anys de les jornades de la garrofa. Per altra banda, també cal tenir en compte, segons Sánchez, que les dates en què ha tingut lloc coincideixen amb un període de temps en què molts establiments locals aprofiten per tancar, ja que es tracta d'una època força fluixa de feina, entre el final de l'estiu i l'època de les celebracions festives de Nadal.
Jaume Sánchez, regidor de Turisme i Comerç d'Altafulla
Jaume Sánchez, regidor de Turisme i Comerç d'Altafulla
Social
Et recomanem
Concert del cicle Altafujazz amb Xavi Díaz Grup
1 d'abril a les 20:00h. a la pallissa de l'Era del Senyor
Organitza: OilJazz
Art al carrer: mercat d'art d'Altafulla
2 d'abril a partir de les 10:00h. a l'Era del Senyor
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla
VI Pleamar Vintage Market
8 i 9 d'abril al parc de Voramar i entorns
Organitza: Associació Cultural Pleamar
Agenda Cultural i Programació a la sala La Violeta
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Entrades disponibles a: lavioleta.sacatuentrada.es