Notícies
Foto: Ajuntament d'Altafulla
07 de novembre del 2022
Aquest dilluns s'ha posat en marxa el nou sistema de la recollida porta a porta a la Vila Closa
Cal atendre el calendari per treure les diferents fraccions al carrer, l’orgànica es recull cada dia i s’incorporen més carrers al servei
Aquest dilluns 7 de novembre ha entrat en funcionament el nou sistema del servei de recollida de brossa porta a porta existent a la Vila closa d’Altafulla. Un servei que es reformula per millorar la selecció de les deixalles alhora que es busca “ordenar” els carrers, que podien acollir diferents deixalles de forma indiscriminada i indistintament del dia per una certa “lleugeresa” dels veïns i també del servei en aquesta recollida. Es tracta, segons la regidora de Medi Ambient, Marisa Méndez-Vigo, d'assolir una selecció "acurada" dels residus.

Com explica Méndez-Vigo en la nova dinàmica s'estableixen així uns dies per recollir determinades fraccions, envasos, vidre i cartó, a més del rebuig i de l'orgànica que aquesta última sí que es recollirà cada dia de dilluns a dissabte. A més dels bolquers, que continuarà amb el sistema actual.

Per la seva banda, el tècnic del projecte de recollida porta a porta, Ton Aymemí, assegura que els nous cubells permetran disposar d’una imatge més ordenada i neta dels carrers. Un de petit per a l’orgànica, que podrà sortir cada dia de dilluns a dissabte i un de més gran per l'altra la resta de fraccions, que anirà variant de contingut segons el dia. Alhora, s'amplia també la freqüència de recollida.

Aymemí ha explicat que amb aquesta mesura i també l'ampliació a nous carrers on s'actuarà, confien a millorar els nivells de reciclatge a Altafulla. Uns nivells que es troben vora el 50% tot i que es tracta de reciclatge brut, amb impropis, cosa que cal evitar per arribar a assolir els nivells marcats per la Unió Europea, d'un 55% al 2025.

Des del consistori van iniciar a finals del mes d’octubre una campanya informativa i un repartiment de cubells per a les famílies incloses en el servei porta a porta per tal que, quan es posi en marxa aquest dilluns, tothom en pugui fer ús. En qualsevol cas hi ha cubells a disposició dels veïns que encara no els tinguin a les oficines de la plaça del Pou.
Marisa Méndez-Vigo, regidora de Medi Amient d'Altafulla
Social
Et recomanem
Concert del cicle Altafujazz amb Xavi Díaz Grup
1 d'abril a les 20:00h. a la pallissa de l'Era del Senyor
Organitza: OilJazz
Art al carrer: mercat d'art d'Altafulla
2 d'abril a partir de les 10:00h. a l'Era del Senyor
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla
VI Pleamar Vintage Market
8 i 9 d'abril al parc de Voramar i entorns
Organitza: Associació Cultural Pleamar
Agenda Cultural i Programació a la sala La Violeta
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Entrades disponibles a: lavioleta.sacatuentrada.es