Notícies
Foto: Bombers de la Generalitat
08 de novembre del 2022
Els Bombers donen per extingit l'incendi d'aquest dilluns a l'empresa a AFEPASA de Constantí, que ha activat el Plaseqta
El foc ha afectat una nau que contenia sofre, i la possible generació de diòxid de sofre, que és tòxic, ha fet posar en fase d'emergència el pla
Els Bombers de la Generalitat de Catalunya ha donat per controlat durant la matinada d'aquest dimarts l'incendi originat dilluns a la tarda a l'empresa AFEPASA de Constantí. Les lectures de la càmera tèrmica a la nau han donat negatives, i això ha permès aixecar el confinament. Aquest dimarts, però, el cos ha tornat a fer nous controls tèrmics i de qualitat ambiental per garantir que el foc està veritablement extingit, com així ha estat.

Per la seva part, Protecció Civil ha desactivat l'alerta del Plaseqta. La posada en marxa del pla ha fet sonar les dues sirenes de risc químic de la zona del polígon, ja que la combustió podia generar diòxid de sofre, que és tòxic. Les alertes han sonat, però, més d'una hora més tard del moment en què s'ha produït l'incendi. Es dona la circumstància que l'empresa afectada no s'inclou en el registre d'empreses SEVESO (de risc alt per productes, processos i/o quantitats).

El cap de Protecció Civil al Camp de Tarragona, Joan Ramon Cabello, ha exposat els motius per la no activació de les sirenes en els primers moments de la deflagració, al·legant que aquest tipus d'incendi inicialment no es preveia que tingués afectacions en la població.

20221108_CABELLO_Sirenes

El delegat del Govern català a Tarragona, Àngel Xifré, ha assenyalat que s'ha actuat de manera molt preventiva. També ha apuntat que hauria anat bé poder activar els avisos al mòbil des d'aquí, tal com reclamen Generalitat i ajuntaments.

Durant el succés, dos policies locals s'han vist afectats. L'alcalde de Constantí, Òscar Sánchez, ha explicat que han rebut l'alta. Igualment, ha agraït el treball de tothom, i ha assegurat que el Plaseqta ha funcionat.

En l'incendi hi han treballat setze dotacions dels bombers. Des de la fàbrica de sofre assegura que una deflagració per un foc elèctric ha causat l'incendi.
Joan Ramon Cabello, director de Protecció Civil a Tarragona
Àngel Xifré, delegat del Govern al Camp de Tarragona
Òscar Sánchez, alcalde de Constantí
Social
Et recomanem
Concert del cicle Altafujazz amb Xavi Díaz Grup
1 d'abril a les 20:00h. a la pallissa de l'Era del Senyor
Organitza: OilJazz
Art al carrer: mercat d'art d'Altafulla
2 d'abril a partir de les 10:00h. a l'Era del Senyor
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla
VI Pleamar Vintage Market
8 i 9 d'abril al parc de Voramar i entorns
Organitza: Associació Cultural Pleamar
Agenda Cultural i Programació a la sala La Violeta
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Entrades disponibles a: lavioleta.sacatuentrada.es