Notícies
17 de juliol del 2015
L’Altacústic arrenca aquest divendres a les 19:30h amb l’actuació dels altafullencs Òscar i Maria Vidal
S’ha anul·lat el concert previ de la banda Big Band degut a la desaparició del grup
Aquest divendres a la tarda comença la segona edició de l’Altacústic, el Festival de Música Independent i de Petit Format d’Altafulla. Ja està tot preparat per tres dies de música no comercial a la Vila Closa, amb la participació de fins a deu grups diferents. Entre aquest divendres 17 i diumenge 19, aquest festival serà el protagonista al municipi. Tindrà una durada d’ “un dia més que l'any passat, després de l'èxit obtingut”, segons ha explicat Jordi Molinera, regidor de Cultura.

Aquest divendres, a les 19:30h, els altafullencs Òscar i Maria Vidal obren el festival per donar pas a Nico Roig, Copa Lotus, el grup altafullenc Satèl•lit, que presentarà el seu àlbum “Aeroports”, i Quart Primera, en els escenaris de la Placeta, Estrella (al carrer Nou) i Plaça del Pou. Ho ha explicat el director artístic del Festival, Kike Colmenar.
Tall. KikeColmenarProgDivendres170715
Ja dissabte, en els mateixos escenaris, actuaran a partir de les vuit del vespre, Núria Graham, Ferran Palau, Pearson, Nyandú i Es Declivi (amb Joan Colomo, Mau Boada, d’Esperit!, i Joan Pons, d’El Petit de Cal Eril).

I el diumenge, serà el cantautor solsonenc Roger Mas l’encarregat de tancar la mostra en la seva actuació a les escales del carrer nou, a partir de les vuit del vespre. El concert de Roger Mas és l'únic de pagament (12€ entrada anticipada, i 15€ a taquilla), mentre que tots els altres tenen entrada lliure. Queden ja poques entrades per aquest concert que es poden adquirir a www.tarracoticket.cat/ o a l’Oficina de Turisme d’Altafulla.

Jordi Molinera, regidor de Cultura, ha subratllat que l’Altacústic “enriqueix l'oferta musical de l'estiu d'Altafulla” on es pot trobar la música clàssica, del Festival Internacional de Música que comença el 5 d’agost, i també aquests concerts acústics de petit format “en els racons més bells de la Vila Closa”. A través de l'experiència de la primera edició, l’Altacústic atreu a músics i públic de tot el territori català, “amants de la música no comercial i del país”. Precisament la revista Enderrock l’ha catalogat com un dels certàmens en més “encant” en aquestes dates als Països Catalans. Segons Molinera, “l’any passat es va crear una marca” amb aquest esdeveniment, que va superar els 2.000 assistents. L’objectiu de l’organització és consolidar aquest projecte i seguir creixent sense perdre la seva essència.

La programació del festival, així com els escenaris, i els restaurants on sopar es poden consultar a www.altacustic.cat o a la pàgina de Facebook Altacústic i a Twitter @altacustic. Està organitzat per la regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Altafulla i compta amb el suport d’Estrella Damm i els restaurants de la Vila Closa. Té un pressupost de 10.000 euros.
L’acte previ que estava previst finalment no es produirà el vespre d’aquest divendres. Fora del marc del festival, a les set de la tarda hi havia programat el concert de la banda Big Band Concert. El grup es va dissoldre a principis d’estiu i fins a última hora, l’Ajuntament d’Altafulla no ha estat informat correctament. Lògicament, l’actuació queda anul·lada.

Així doncs, l’alternativa és començar amb el Festival de l’Altacústic sense alterar els horaris. A partit de dos quarts de vuit del vespre, Altafulla inaugura la segona edició de l’exitós certamen amb els acords dels altafullencs Òscar i Maria Vidal.
Kike Colmenar, director artístic de l'Altacústic
Kike Colmenar, director artístic de l'Altacústic
Alba Muntadas, regidora de Festes a l'Ajuntament d'Altafulla
Social
Et recomanem
Festival Di(vi)nes: Glòria Ganga i Raquel Lúa
9 d'octubre a les 21:00h. a la plaça de l'Església
Organitza: Associació Cultural Etcètera
Triatló popular: Just Tri-Altafulla
Dissabte 10 d'octubre
Més informació a justriseries.com/altafulla
Descobreix l'entorn natural d'Altafulla: els arbres d'interès
10 d'octubre a les 10:00h. des del Museu Etnogràfic
Informació i reserves al 655 486 115 i a joan@hortdelasinia.com
Visita ‘La vida de les elits vora Tàrraco’
11 d'octubre a les 11:00h. a la vil·la romana dels Munts
Preu: 5 euros. Venda d’entrades a www.mnat.cat/entrades