Notícies
Foto: La Ruta 40
23 de novembre del 2022
‘El llarg dinar de Nadal’ arriba a l’escenari de la Violeta d’Altafulla aquest dijous a les 19h
L’obra dirigida per Alberto Díaz i Albert Prat, i encapçalada per la guanyadora d’un Goya, Bruna Cusí, proposa un joc teatral singular que juga amb el pas del temps
El remodelat Casal La Violeta d’Altafulla acull aquest dijous 24 de novembre una de les propostes més llamineres del calendari d’aquest darrer trimestre de l’any. Es tracta de l’obra de teatre ‘El llarg dinar de Nadal’, de Thornton Wilder, dirigida per Alberto Díaz i Albert Prat de La Ruta 40, i protagonitzada per la guanyadora d’un Goya, Bruna Cusí, acompanyada d’un elenc format per actors i actrius plenament coneguts en el panorama nacional.

Un d’aquests actors, Ignasi Guash, es mostra molt il·lusionat de “compartir amb el públic d’Altafulla una obra que ens fa molt feliços des del 2014”. En una entrevista a l’Hora Local, també ha agraït la confiança que els donen els ajuntaments i els programadors de sales culturals des de la represa de l’obra el 2021.

'El llarg dinar de Nadal' és un espectacle que proposa un joc teatral singular. Un fantàstic text que juga de manera molt particular amb el pas del temps. Amb un original mecanisme de concentració i acceleració, l’espectador és capaç de veure com passen per davant dels seus ulls quatre generacions d’una mateixa família, a través de 90 dinars de Nadal. Tot plegat, en poc més de 60 minuts de funció i sense cap tall. És una reflexió sobre la vida i la mort, la família, i la tragèdia eterna i quotidiana del pas del temps.

Totes aquestes qüestions fan que els espectadors s’identifiquin fàcilment amb allò que veuen a l’escenari. L’actor Ignasi Guasch ha reconegut que ell mateix és capaç de notar les similituds entre allò que explica l’obra i l’experiència personal.

L’obra dirigida per Alberto Díaz i Albert Prat es va estrenar el desembre de 2014 al Maldà de Barcelona. Un any després va rebre el Premi Butaca 2015 al millor espectacle de petit format, i el 2016 va ser finalista del Premi BBVA de Teatre. Bruna Cusí encapçala l’elenc d’actors i actrius, avalada per la seva trajectòria professional, que el 2018 la va dur a guanyar el Goya a millor actriu revelació pel seu paper a Estiu 1993.

La resta de l’elenc està format per Mima Riera (Nit i Dia), Ignasi Guasch (Polseres Vermelles), Aina Huguet (Premature), Magda Puig (Mira lo que has hecho), José Pérez-Ocaña (Te quiero, imbécil), Berta Giraut (Com si fos ahir), Marta Fíguls (Kubala, Moreno, Manchón), o el mateix director, Alberto Díaz (Torna, Sara!)

‘El llarg dinar de Nadal’ es representa a Altafulla aquest dijous, a les 19h, al Casal La Violeta. Encara hi ha entrades disponibles, a un preu de 17 euros. Es poden comprar accedint al web www.lavioleta.sacatuentrada.es.
Ignasi Guasch, actor
Ignasi Guasch, actor
Social
Et recomanem
Festa del Grafisme
Dissabte i diumenge, 7 i 8 d'octubre a diferents espais
Tallers, exposicions, performances, música,... Programa a banda
Altafujazz: Victor de Diego on Trane the music of John Coltrane
Dissabte 7 d'octubre, 20.30h, La Violeta
La vida de les elits vora Tarraco, visita guiada Vil·la Munts
Diumenge 8 d'octubre d'11h a 12.30h
Preu: 5€ Entrades a: www.mnat.cat/entrades
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla