Notícies
Foto: + A prop
23 de novembre del 2022
El grup de teatre + A prop representa l’obra ‘Ningú val més que jo’ als centres educatius d’Altafulla en el marc del 25N
L’objectiu és conscienciar els adolescents sobre la lacra de la violència masclista, i fer-los partícips de la jornada de rebuig de divendres
El grup de teatre + A prop tindrà novament un pes important en el programa d’actes que la regidoria de Polítiques Feministes de l’Ajuntament d’Altafulla ha preparat per a la commemoració del 25 de novembre, el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones. La novetat d’enguany és que la proposta de la formació també es trasllada a les escoles de primària i l’Institut d’Altafulla amb l’expectació d’oferir-la a quasi un miler d’alumnes.

La directora de la companyia, Danina Martínez, s’ha mostrat molt il·lusionada de poder, per fi, arribar als centres educatius de la vila. En una entrevista a l’Hora Local d’Altafulla Ràdio, ha explicat quin tipus de proposta han preparat enguany per reflectir, una vegada més, la lacra que suposa la violència masclista a la nostra societat amb l’objectiu de conscienciar la ciutadania.

Martínez feia molts anys que tenia el repte de portar les obres de teatre de + A prop a les escoles i l’institut. Cada any, el grup s’encarrega de representar la funció de torn tot just després de llegir el manifest oficial, habitualment a la plaça del Pou, “a la qual els joves i els adolescents no hi van”. Precisament, aquesta circumstància és la que va fer-li posar el focus en aquest col·lectiu.

L’obra ‘Ningú val més que jo’ s’ofereix aquest dimecres als alumnes de 5è i 6è del Roquissar. Dijous a tot l’alumnat d’ESO i Batxillerat, i divendres als darrers dos cursos de la Portalada. En el cas dels centres de primària, les direccions del centre i la companyia han fixat el topall a partir dels 11 i 12 anys “perquè és l’edat amb la qual creiem que poden entendre millor el que expliquem”, ha dit Martínez.

La col·laboració entre les escoles i l’institut i el grup de teatre + A prop s’allargaran més enllà del 25N, i es preveuen més accions per conscienciar els alumnes. Per exemple, sobre el bulling, com ha dit Martínez. I tot, a partir del teatre, que representa una bona manera per adreçar-se a ells i fer-los partícips.
Danina Martínez, directora de + A prop
Danina Martínez, directora de + A prop
Social
Et recomanem
Cinema a la fresca: 'As Bestas' de Rodrigo Sorogoyen
Divendres 22 de setembre a les 22h a la plaça de l'Església
Organitza: Cineclub Altafulla Link
Baixada de Trastos
Diumenge 24 de setembre a les 11h des de l'Ermita de Sant Antoni
Organitza: Diables d'Altafulla
Vermut Popular amb dj Jarras
Diumenge a les 12.30h a la plaça del Pou
Organitza: Diables Petits d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla