Notícies
Foto: Jean Segovia
20 de juliol del 2015
Més de 3.500 assistents es donen cita a la segona edició del Festival Altacústic
S’ha assolit amb escreix l’objectiu de consolidar l’èxit del 2014, on més de 2.000 persones van descobrir el festival
És molt difícil esdevenir un clàssic de l’estiu amb només dos anys d’existència. És el que ha aconseguit l’Altacústic, el Festival de Música Independent i de Petit Format d’Altafulla, després de consolidar aquest projecte aquest cap de setmana. Des de divendres fins diumenge, han estat tres dies on la Vila Closa del municipi ha gaudit d’un exitós espectacle de música en directe en forma d’una desena de grans concerts, i més de 3.500 persones s’han apropat al festival. El regidor de Cultura a l’Ajuntament d’Altafulla, Jordi Molinera, ha fet una valoració molt positiva de la segona edició d’aquest Altacústic.

Ha estat un certamen molt marcat per l’impacte de la música local en racons més que especials: els escenaris de la Plaça del Pou, la Placeta i l’Estrellqa, al carrer Nou. Els altafullencs Òscar i Maria Vidal van ser els encarregats d’obrir l’esdeveniment divendres a la tarda, i a continuació van sonar els acords de Nico Roig, Copa Lotus, els també altafullencs Satèl•lit, que estrenaven el seu àlbum “Aeroports” a casa, i Qu4rt Pr1mera.

Al vespre de dissabte es van poder escoltar els ritmes de Núria Graham, Ferran Palau, Pearson, Nyandú i Es Declivi, i diumenge va ser el torn de l’única actuació de pagament de tot el festival: la del solsonenc Roger Mas. L’artista va ser l’encarregat de tancar el festival a les escales del carrer Nou per un preu de 12€ cada entrada anticipada o de 15€ si es compraven a taquilla, un import que no va ser cap impediment pels més de 100 assistents al concert. El regidor Jordi Molinera ha valorat els atractius de l’edició d’enguany.

El certamen ha tingut un dia més de durada que en la seva primera edició, fa un any. Per Molinera, l’Altacústic “enriqueix l'oferta musical de l'estiu d'Altafulla”. A través de l'experiència de la primera edició, l’Altacústic atreu a músics i públic de tot el territori català, “amants de la música no comercial i del país”. Precisament la revista Enderrock l’ha catalogat com un dels certàmens en més “encant” en aquestes dates als Països Catalans. Segons Molinera, “l’any passat es va crear una marca” amb aquest esdeveniment. Una marca que ha esdevingut un èxit absolut i que ha portat la millor música no comercial dels països catalans als racons més màgics d’Altafulla.
Jordi Molinera, regidor de Cultura
Jordi Molinera, regidor de Cultura
Social
Et recomanem
Festival Di(vi)nes: Glòria Ganga i Raquel Lúa
9 d'octubre a les 21:00h. a la plaça de l'Església
Organitza: Associació Cultural Etcètera
Triatló popular: Just Tri-Altafulla
Dissabte 10 d'octubre
Més informació a justriseries.com/altafulla
Descobreix l'entorn natural d'Altafulla: els arbres d'interès
10 d'octubre a les 10:00h. des del Museu Etnogràfic
Informació i reserves al 655 486 115 i a joan@hortdelasinia.com
Visita ‘La vida de les elits vora Tàrraco’
11 d'octubre a les 11:00h. a la vil·la romana dels Munts
Preu: 5 euros. Venda d’entrades a www.mnat.cat/entrades