Notícies
Foto: Associació Mediambiental La Sínia
24 de novembre del 2022
Altafulla fomenta la formació de dones en l'àmbit de la pagesia de la mà de la Sínia
El pròxim 17 de desembre és previst celebrar una trobada de dones pageses al Centre d'Entitats per iniciar qui ho vulgui en el món de l'agricultura
L'Associació Mediambiental la Sínia estén a Altafulla el seu projecte Dones Pageses per introduir a les dones de la vila en l'ofici de la pagesia i, en un sentit més ampli, en una nova manera de viure. Es tracta d'un projecte que neix amb la voluntat de formar un grup de dones en l'ofici de pagesa, des d'un sentit ampli, no només de com es cultiva o com es recull una determinada verdura, sinó també de la realitat de l'entorn rural i del medi natural més proper.

En aquest cas, les terres de la conca del riu Gaià i, més concretament, el municipi d'Altafulla. Cal destacar la vessant social del projecte com a eina de cohesió, de suport i de creació d'oportunitats per a les dones.

L'objectiu principal és doncs, el d'acompanyar a aquestes dones a trobar, en un espai multicultural i d'apropament, una sortida a inquietuds i capacitats personals, així com reforçar l'empoderament per sentir-se que formen part d'aquesta transformació social i que poden tirar endavant el seu projecte de vida i perquè no, a llarg termini, professional. La coordinadora del projecte Geogina Florejachs, de la Sínia destaca que aquesta és una manera de crear xarxa entre les dones i sentir-se part d'una comunitat. N'ha parlat en una entrevista al programa 'L'Hora Local' d'aquesta emissora.

A Altafulla es vol introduir el projecte a partir del dia 17 de desembre, quan s'ha convocat una sessió que es durà a terme al Centre d'Entitats a partir de les 11h. En aquesta jornada es començarà ja fent un tastet de la tasca de cultivar un hort ecològic i fer-ho en l'àmbit domèstic, que és el que la majoria de dones que ja formen part del projecte estan desenvolupant. Amb tot, Florejachs confia que aquesta formació pugui permetre fer el salt a algú a una dedicació més professional.

Per poder participar en la trobada de 'Dones pageses' a Altafulla només cal acostar-se el dia 17 de desembre a les 11h al Centre d'Entitats. La cita és oberta a tothom qui ho desitgi i no cal inscripció prèvia tot i que es pot contactar amb els responsables del projecte a través del correu electrònic donespageses@gmail.com o natura@riugaia.cat.
Georgina Florejachs, coordinadora del projecte 'Dones pageses'
Georgina Florejachs, coordinadora del projecte 'Dones pageses'
Social
Et recomanem
Teatre a la Violeta: 'Llarg dinar de Nadal', amb Bruna Cusí
24 de novembre a les 19:00h. a la Violeta
Consulta-la sencera a: lavioleta.sacatuentrada.es
Dia per a l'eliminació de la violència contra les dones
25 de novembre a les 18:00h. a la plaça del Pou
Consulta el programa a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla
Programació a la sala La Violeta
Consulta-la sencera a: lavioleta.sacatuentrada.es